Kelemen Hunor, despre bugetul de stat pe anul 2021: "Discutiile nu sunt finalizate. Important este s...

"Bugetul este in constructie. Ministrii discuta cu Ministerul de Finante. Important este sa avem un buget echilibrat si tintit spre dezvoltare, investitii, creare de locuri de munca si economie sustenabila. Sigur ca exista amendamente, aceste amendamente vor fi discutate in coalitie si in Guvern, in asa fel incat in Parlament sa existe deja un proiect de buget bine conturat. Ministrii vor intra in toate detaliile necesare. In acest moment, pana acum, discutiile nu sunt finalizate la nivelul Guvernului, cu Ministerul de Finante, nu vrem sa intram in speculatii", a afirmat Kelemen Hunor, citat de Agerpres, la finalul sedintei de astazi a coalitiei de guvernare.Potrivit acestuia, tinta de deficit bugetar trebuie sa fie undeva in jur de 7%, ceea ce inseamna ca pentru dezvoltare banii trebuie folositi foarte eficient si din programele operationale.

"De la bugetul national, pentru investitii, poate, anul acesta vor fi mai putini bani decat doreste fiecare autoritate locala", a mai spus vicepremierul.

Anterior acestei declaratii, vicepremierul Dan Barna a precizat ca pandemia de coronavirus a pus o presiune enorma pe bugetul tarii, accentuata si de faptul ca trebuie respectata tinta de deficit stabilita de Comisia Europeana. Amintind despre guvernarea PSD, care a tinut investitorii departe de tara noastra, Barna a subliniat ca o prioritate a actualului Executiv este dezvoltarea parteneriatului cu piata de capital.

"E nevoie ca acest Guvern sa compenseze guvernarea violent anti-economie de piata a PSD din ultimii ani care a dat un mesaj negativ in plan international, ceea ce inseamna investitorii care se uitau la Romania. De-a lungul ultimilor patru ani de cand sunt in politica mare, am avut multe intalniri cu investitori importanti pe plan international care imi explicau ce oportunitate grozava este piata din Romania, ce beneficii avem prin pozitia geografica, prin tipul de economie, marimea tarii, prin faptul ca suntem membri ai Uniunii Europene si cum, totusi, nu folosim aceste oportunitati in zona pietei de capital datorita unui fel de a vedea lucrurile ramase semnificativ in urma. Or, aceasta guvernare a coalitiei actuale care conduce Romania vine cu un nou punct de vedere in care parteneriatul cu piata de capital, miza dezvoltarii pietei de capital, parteneriatul cu Bursa reprezinta o prioritate nu formala si declarativa, ci una foarte concreta".

Comments