Kim Jong Un VREA SA BAGE FRICA in oasele

Kim Jong Un VREA SA BAGE FRICA in oasele dusmanilor? COREEA DE NORD A LANSAT O RACHETA BALISTICA

„Racheta lansată în jurul Panghyon, orașul Kusong, este posibil să fie o versiune ameliorată a rachetei Musudan”, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Racheta lansată de Coreea de Nord a zburat aproximativ 550 de kilometri, la o altitudine de circa 500 de km . O rachetă Musudan este proiectată să parcurgă o distanță de aproape 8 ori mai mare.

În toamna anului trecut, Coreea de Nord a lansat mai multe rachete de acest tip de la aceeași bază aeriană.

NATO a condamnat lansarea rachetei balistice de către Coreea de Nord. Este o nouă încălcare a mai multor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv rezoluția 2321, adoptată în noiembrie 2016.

Aceste provocări constante și încălcări ale unor rezoluții obligatorii ale Consiliului de Securitate subminează securitatea regională și internațională, spune Jens Stoltenberg, într-un comunicat de presă.

Coreea de Nord trebuie să se abțină de la noi provocări, să oprească lansarea unor rachete cu tehnologii balistice și abandonarea pentru totdeauna a programului balistic, în manieră completă, ireversibilă și verificabilă, așa cum cere Consiliul de Securitate.

„Cer Coreei de Nord să nu crească și mai mult tensiunile în regiune și să se reangajeze într-un dialog sincer și credibil cu comunitatea internațională”.

Comments