Klaus Iohannis, fata in fata cu liderii europeni de la Bruxelles! Se pregateste sa se retraga din cu...

Pe 17 iunie, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va participa la reuniunea informala a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei. Aceasta intalnire va aduce laolalta liderii statelor membre ale Uniunii Europene pentru a discuta problemele curente si viitoare ale blocului comunitar.

In paralel, presedintele Iohannis se confrunta cu o provocare in cursa pentru functia de secretar general al NATO. Desi si-a anuntat candidatura pentru acest post important, el nu a reusit sa obtina sprijinul necesar din partea tarilor aliate. Marele favorit pentru aceasta pozitie este olandezul Mark Rutte, care beneficiaza de sustinerea majoritatii liderilor NATO, inclusiv a Statelor Unite.

Surse citate de presa indica faptul ca Iohannis urmeaza sa se retraga din cursa inaintea summit-ului NATO, programat sa aiba loc la Washington, in perioada 9-11 iulie. Aceasta decizie va marca un pas important in contextul actualelor dinamici geopolitice si al relatiilor internationale din cadrul Aliantei Nord-Atlantice.

Participarea presedintelui Iohannis la reuniunea Consiliului European va oferi Romaniei ocazia de a-si reafirma angajamentele europene si de a contribui la discutiile privind viitorul Uniunii Europene, intr-un moment de schimbari si provocari majore pe scena globala.

Klaus Iohannis, discutii cu Martin Schulz despre noua configuratie politica a UE si situatia geopolitica

Comments