LA FINAL DE MANDAT – Ilie Nastase iese din politica

LA FINAL DE MANDAT – Ilie Nastase iese din politica

LA FINAL DE MANDAT Fostul tenismen Ilie Năstase, care a împlinit recent 70 de ani, spune că, la finalul mandatului de senator, va ieși din politică.

LA FINAL DE MANDAT Năstase spune că în politică sunt doar interese personale și interese de partid, trebuie să minți foarte mult, iar politicienii ”se iubesc doar pe ei”.

“Scandalurile între politicieni și dintre partide mă deranjează foarte mult. Eu am intrat în politică ca să învăț ceva bun, dar nu am învățat nimic. Nu mă regăsesc printre acești oameni, și nici ei printre mine. Cred că nu mă contactează alte partide pentru că sunt incomod. Deci, îmi termin mandatul și rămân un simplu cetățean”, a declarat Ilie Năstase la Realitatea TV.

“Toate lucrurile bune, toți banii europeni se duc către bogați, toate relațiile bune le iau ei, iar celorlalți nu le dau nimic. Eu mi-am făcut treaba pe felia mea. Dacă toți ne-am face treba pe felia noastră, cred că țara ar duce-o mai bine, am fi toți eroi. Noi ne certăm înainte să începem ceva. Cum, de exemplu, s-a întâmplat cu Christoph Daum: Comitetul Executiv l-a votat pe Daum, iar noi ne certăm pe ce o să facă el, dacă va ajuta sau nu echipa… Ce o să înțeleagă el? Că noi suntem nebuni. Dacă tot l-am pus acolo, haideți să-l ajutăm. Asta e la noi: nu vrem să ajutăm să iasă bine. Și mai e expresia «așa e la noi, asta e».  Nu mai e așa! Vreau altfel. Nimic nu e imposibil”, a adăugat el.

Întrebat de ce a decis să renunțe la politică și dacă hotărârea sa are legătură cu fuziunea recentă dintre PMP și UNPR, Ilie Năstase a răspuns: “Nu mai vreau, nu mă simt bine… Ce să caut acolo (în Senat – n.r.)? Acolo sunt doar interese personale și interese de partid. Dacă aș avea puterea, le-aș interzice să pună drapelul României la partide. Pentru că nu merită, ei nu reprezintă România, ci ei se reprezintă pe ei. Ei se iubesc pe ei și contractele pe care le fac. În politică trebuie să minți foarte mult. În sport e altfel: fie câștigi, fie pierzi. În politică trebuie să minți”, a spus fostul tenismen.

Ilie Năstase a mai spus că ”la Senat toți sunt cam foarte bogați, acolo e intersul puterii și al influenței”.

”Eu nu m-am dus acolo să influențez nimic. Eu nu votez ce îmi spune liderul de grup. Nu mă interesează fuziunea dintre PMP și UNPR, nu știu cine sunt ceilalți. Eu am intrat în UNPR pentru că eram foarte bun prieten cu Gabi Oprea, care este un om de cuvânt…. Nu am ce căuta cu Băsescu. Eu am semnat cu Gabriel Oprea, mergeam cu el în altă parte, dar așa nu. Alianța e bună pentru PMP, pentru că vin niște senatori acolo de la noi. Pe Băsescu îl ajută foarte mult și sigur că nici pentru UNPR nu e altceva”, a completat Ilie Năstase.

Congresele extraordinare reunite ale PMP și UNPR au aprobat miercuri în unanimitate protocolul privind fuziunea prin absorbție a celor două partide.

sursa info

Comments