LA VANAT DE EXTRATERESTRII - Cat a platit fondatorul Facebook pentru a gasi forme de viata in spatiu

LA VANAT DE EXTRATERESTRII - Cat a platit fondatorul Facebook pentru a gasi forme de viata in spatiu

foto: www.mirror.co.uk

LA VÂNAT DE EXTRATEREȘTRII  Șeful Facebook Mark Zuckerberg, antreprenorul rus Yuri Milner și astrofizicianul Stephen Hawking. Aceștia sunt trei dintre cei mai bogați și inteligenți oameni de pe Terra. Ei au contribuit cu 100 de milioane de dolari la căutarea extratereștrilor.

Cei trei au dezvăluit că vor asculta semnalele de la Proxima B, planeta telurică supranumită Terra 2.0. Se crede despre aceasta că deține condițiile prielnice pentru viață și se află la doar patru ani lumină de Pământ.

Mark Zuckerberg, antreprenorul rus Yuri Milner și astrofizicianul Stephen Hawking s-au angajat să susțină financiar cu 100 de milioane de dolari un proiect ambițios intitulat ”Breakthrough Listen”, care va utiliza cele mai puternice telescoape din lume pentru a capta mesaje de la extratereștri.

ALERTĂ ÎN UNGARIA – Explozie în centrul Budapestei. 2 răniți, nu e exclus să fie atac terorist

Luna trecută, astronomii au descoperit dovezi clare că cea mai apropiată stea, Proxima Centauri, este soarele unei planete foarte asemănătoare cu Pământul.

Proxima B este accesibilă de pe Pământ, potrivit oamenilor de știință. Deși patru ani lumină înseamnă o cale lungă, viitoarele generații de nave spațiale ar putea realiza călătoria către această planetă în câteva decenii.

Sursă

Comments