Legea bugetului ajunge, astazi, in Parlament. Surse: Votul pe buget, saptamana viitoare

Legea bugetului ajunge, astazi, in

Legea bugetului ajunge, astazi, in Parlament. Surse: Votul pe buget, saptamana viitoare

Cu doar o zi in urma, mai exact luni seara, Guvernul a aprobat legea bugetului de stat, urmand ca aceasta sa ajunga, astazi, in Parlament, acolo unde Birourile Permanente reunite vor stabili calendarul pentru dezbaterea din Comisiile de specialitate. Urmeaza apoi trecerea proiectului prin Comisia de buget. In toata aceasta perioada, parlamentarii pot depune amendamente. Apoi ar urma votul in plen. Surse politice, citate de Realitatea PLUS, sustin ca votul pe buget ar putea avea loc saptamana viitoare, mai exact marti sau miercuri.

Premierul Florin Citu a reiterat, intr-o declaratie sustinuta in cursul diminetii de ieri, ca deficitul bugetar de 7,16% nu poate fi depasit "cu niciun chip" si ca orice amendament ce va fi depus la in Parlament la legea bugetului de stat trebuie sa vina si cu sursa de finantare.

Liderul PNL si, totodata, presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, spunea, la randul sau, ca este de preferat ca bugetul sa fie discutat cu un numar minim de amendamente. Nici USR-Plus, dar nici UDMR nu intentioneaza sa depuna amendamente.

Citeste si Sedinta de Guvern | A fost aprobat BUGETUL pentru anul 2021! Cand va ajunge in Parlament

Comments