Legea pensiilor, aviz pozitiv in comisii la Camera Deputatilor

Legea pensiilor, aviz pozitiv in comisii la Camera Deputatilor

Legea pensiilor, aviz pozitiv in comisii la Camera Deputatilor

Reamintim ca Senatul a adoptat, in plenul de saptamana trecuta, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, dupa ce comisiile de specialitate au emis raport favorabil cu amendamente admise.

Legea a fost adoptata pe repede-inainte in Senat, intai in comisia de munca si apoi in plen, iar multe dintre amendamentele admise in comisia de munca au fost ulterior respinse in plen. Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu si ministrul Finantelor Marcel Bolos au lipsit de la dezbateri. Un secretar de stat din Ministerul Muncii a anuntat ca legea va avea un impact de 25 de miliarde lei anul viitor. Opozitia (USR) a incercat sa afle de unde vor fi gasiti acesti bani, dar niciunul dintre sustinatori nu a oferit vreo explicatie.

Liderii senatorilor USR si AUR, Radu Mihail si Claudiu Tarziu, au solicitat retrimiterea la comisii a initiativei legislative, USR a cerut pentru trei saptamani, iar AUR macar pentru doua saptamani, insa ambele solicitari au fost respinse de catre senatori.

Dupa votarea proiectului, reprezentantii USR au spus ca senatorii partidului au votat impotriva propunerii de lege. Totodata, liderul senatorilor AUR Cladiu Tarziu a anuntat ca senatorii formatiunii s-au abtinut la vot, pentru ca "o marire cat de cat e mai buna decat nimic".

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat cu 85 de voturi "pentru", sase "impotriva" si 19 abtineri.

Comments