Legenda sumbra a

Legenda sumbra a Capitoliului. Pisica Demon care a prevestit asasinarea lui Lincoln si Kennedy

Legenda porneste de la un fapt real. La mijlocul secolului al XIX-lea, subsolurile Capitoliului au fost populate cu pisici, pentru a starpii soarecii si sobolanii. Una dintre feline ar fi devenit fantoma, dupa moarte, iar resedinta sa era cripta din subsol unde ar fi trebuit sa fie depus sicriul fondatorului Statele Unite, George Washington.

Cele mai populare povesti despre aparitiile felinei demonice sunt cele legate de asasinatele carora le-au cazut victime Abraham Lincoln si John F. Kennedy. Umbra pisicii a fost "zarita" in noptile de dinainte de tragedii de paznici care patrulau pe coridoarele Capitoliului.

Pentru diversificarea povestii, teribila creatura si-ar fi facut aparitia chiar si inainte de marele crah financiar din 1929.

O explicatie lumeasca, deloc magulitoare, este aceea ca Politia Capitoliului era renumita pentru nepotism si incompetenta, angajarile facandu-se, deseori, pe pile sau rudenii, iar paznicii de noapte obisnuiau sa consume alcool, de unde si "viziunile" terifiante.

In prezent, Demon Cat este una dintre cele mai indragite legende din patrimoniul cultural al Casei Albe.

Comments