"Legile Puterii" Gabriel Oprea despre cazul politistului Gigina: ,,Daca vedeam accidentul, ma aruncam in groapa"

"Legile Puterii" Gabriel Oprea despre cazul

"Legile Puterii" Gabriel Oprea despre cazul politistului Gigina: ,,Daca vedeam accidentul, ma arunca...

Gabriel Oprea spune ca imediat l-a sunat pe seful de atunci al Politiei, Petre Toba, ca sa alfe daca intr-adevar s-a intamplat ceva cu politistul, iar acesta l-a instiintat ca a avut loc un accident, iar politistul motociclist este deja internat la Spitalul Municipal.

,,Nu-mi luasem concediu de 30 de luni, lucram o medie de 10-12 ore pe zi, iar una dintre competentele mele ca ministru erau documentele de securitate nationala, care treceau pe la mine in numar mare. In 20 octombrie m-am dus la minister, la sedinta de guvern, dupa amiaza am avut o intrevedere cu presedintele Iohannis pe probleme de migratie, dupa care aveam o intalnire programata pentru ora 18 la sediul SRI, din Baneasa. Am iesit mai devrem de la presedinte si le-am spus celor de la SRI ca vin mai devreme, dar au spus ca intrevederea sa fie la orele 19. Asa ca, am plecat de la Cotroceni catre casa, am mancat si am plecat la 18:30 spre SRI Baneasa, unde trebuia sa discut probleme de securitate nationala. Pana sa plec, m-au vizitat Cosmin Gusa si Rares Bogdan, am stat de vorba 30 de minute cu ei, dupa care am pornit catre Baneasa. Ne-am despartit de ei la Piata Gharles De Gaulle", spune Oprea.

El sustine ca nu a vazut accidentul si ca aghiotantul i-ar fi spus ca motociclistul de la rutiera nu mai este in coloana.

,,Eu nu am vazut accidentul! Toate serviciile au paza interna asigurata de catre DIPI, in maisna mea era seful structurii si soferul, iar in fata noastra dispozitivul de politie rutiera si Gingina. Motociclistul isi termina misiunea la 100 de metri de Casa Radio, intre timp, ne-am intersectat si cu coloana presedintelui Iohannis. Cand am ajuns acasa am fost informat, l-am sunat pe Toba, care mi-a confirmat. Pentru mine a urmat un linsaj mediatic si am ajuns de la locul doi ca popularitate in Romania, la un criminal feroce. Acel tragic eveniment nu are legatura cu ce am facut eu in acea zi. Eu sunt un om punctual, sunt un om corect. Cand mi se spunea ca la 11 fara zece sa cobor, atunci coboram. Accidentul reprezinta problema celor de la Rutiera si din dispozitivul de protectie", considera generalul.

,,Eu mi-am dat demisia din toate functiile, in acelasi timp cu Victor Ponta, am demisionat si din functia de senator. Nu poti, de pe bancheta din spate, sa raspunzi pentru asa ceva. Sotia mi-a spus: ,,Da-ti demisia de peste tot, te va ajuta Dumnezeu!". Va spun, daca vedeam accidentul, ma aruncam in groapa!", conchide Gabriel Oprea.

Comments