"Legile Puterii" Gabriel Oprea despre jurnalistii avansati in rezerva: Nu sunt acoperiti, au dat prestigiu si respect Armatei

"Legile Puterii" Gabriel Oprea despre

"Legile Puterii" Gabriel Oprea despre jurnalistii avansati in rezerva: Nu sunt acoperiti, au dat pre...

"In armata exista arma jurnalist-militar. Sunt jurnalisti care au facut cursuri organizate de Statul Major, au facut Colegiul National de Aparare sau au predat acolo, fara bani. Pe cine avanseaza armata? Pe cei care pot da prestigiu, onoare si respect. (..) Asa a fost facut (inaintat la gradul de colonel - N.R.) Robert Turcescu, a predat la Colegiul National, nu stiu cum a fost facuta colega dvs. Anca Alexandrescu," a afirmat Oprea. In urma cu doua saptamani, realizatoarea emisiunii "Culisele Statului Paralel" de la Realitatea Plus a prezentat un livret de ofiter, despre care a afirmat ca l-a primti prin posta, fara explicatii si fara sa fi cerut asa ceva.

Fostul ministru al Apararii a explicat si aceasta situatie. "Propunerile pentru avansare in rezerva le fac comisariatele judetene, comisiile din statul major, asociatiile de rezervisti sau veterani, etc.(..) } In ceea ce priveste ministri si politicieni (Cristian Boureanu, William Branza N.R.), o strategie a Statului Major a fost ca parlamentarii din comisiile de aparare, ordine publica si siguranta natioanla sa fie avansati in rezerva."

Pe de alta parte, Gabriel Oprea a precizat ca jurnalistii care au fost avansati in rezerva nu pot fi catalogati drept acoperiti, pentru ca "adevaratii acoperiti" au cu totul alt statut. "Nu au nici legitimatii militare, nici livrete, dar ei asigura securitatea nationala a statului respectiv. Dar raman acoperiti, n-au livret si n-au legitimatie. Cu certitudine exista si asigura securitatea nationala,"

Comments