LIVETEXT FOTO Proteste dupa decizia Senatului in cazul Oprea, in Bucuresti si in mai multe orase din...

UPDATE 19.01 Se scandează „Vrem dreptate, nu imunitate“, „Noi suntem escorta ta, te ducem la Rahova!“ 

UPDATE 19.00 În faţa Parlamentului s-a adus o pancartă cu inscripţia: „Mandataţi să reprezentaţi nu să abuzaţi/ Grup infracţional (73) treci la tribunal!“. Între cei prezenţi se numără şi multe familii cu copii. 

FOTO Mircea Barbu 

UPDATE 18.43 Clotilde Armand, lider USB, a venit la prostestul din faţa Senatului, acolo unde s-au strâns aproximativ 500 de oameni.  

UPDATE 18.32 Sunt câteva sute de oameni, în faţa Academiei Române, vizavi de Senat. Oamenii continuă să vină. Unii afişează bannere cu mesaje precum „Egalitate în faţa legii“ sau „Parlament murdar , nu mai toleram nesimţirea voastră“. Se striga „Ruşine! Senator penal, mars la tribunal!“. 

UPDATE 18.30: Protestul începe să prindă contur în faţa Palatului Parlamentului, după ce s-a oprit şi ploaia: aproximativ 300 de persoane s-au adunat în zona de intrare către Senat. 

Sunt prezenţi şi foarte mulţi jandarmi, care vor să le vină în sprijin Poliţiştilor de la Rutieră.

UPDATE 18.05 În ciuda vremii ploioase, câteva zeci de persoane s-au strâns în faţa Palatului Parlamentului.

FOTO Adevărul 

Mitingurile de protest faţă de votul Senatului în cazul Oprea, anunţate pentru joi între orele 18 şi 21, au fost 

Unde au loc mitingurile de protest:

  • la Bucureşti, în faţa Senatului
  • la Timişoara, în Piaţa Operei
  • la Braşov, în faţa Prefecturii
  • la Constanţa, în Parcul Primăriei
  • la Cluj, în Piaţa Unirii
  • la Craiova, în Piaţa Mihai Viteazul
  • la Iaşi, în Piaţa Unirii
  • la Galaţi, în parcul din faţa fostului cinematograf Ţiglina.

"Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reţinerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justitiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept şi ale democraţiei dacă este sau nu vinovat. Dar PSD şi acoliţii din ALDE şi PRU au pus statul de drept între paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poţi să furi, poţi să ucizi, poţi să faci orice dacă esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituţia fundamentala a democraţiei", au scris iniţiatorii protestelor pe reţeaua socială.

Oprea: Cred că a fost o greşeală că am cerut sprijinul colegilor din Senat; mă gândesc la varianta demisiei din Parlament

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a declarat, miercuri, la Antena 3, că a comis o eroare prin faptul că a cerut colegilor din Senat să voteze împotriva încuviinţării urmăririi sale penale pentru uciderea din culpă a poliţistului Bogdan Gigină, Oprea precizând că ia în calcul varianta demisiei din Parlament.

”Cred că a fost o greşeală că m-am simţit hărţuit şi am cerut sprijinul colegilor (...) Toţi suntem oameni şi, la un moment dat, cedezi. Cred că acum am cedat şi am acceptat acest vot care a fost din partea partidelor. Îmi pare rău că nu am procedat ca data trecută”, a spus Gabriel Oprea referindu-se la faptul că, la cererea anterioară a DNA, care viza urmărirea penală pentru abuz în serviciu, a cerut senatorilor să dea curs solicitării.

 

Iohannis, despre cazul Oprea: Cum să aibă oamenii încredere în Parlament, când acolo sunt unii condamnaţi penal? Să înţeleagă că nu votează vinovăţia cuiva

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat Parlamentul pentru votul dat în cazul Gabriel Oprea. Şeful statului susţine că aleşii ar trebui să voteze favorabil toate solicitările Justiţiei, pentru că vinovăţia se stabileşte în faţa judecătorilor.

FOTO Adevărul 

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

Comments