LOVITURA pentru baronii sindicali cu averi uriase: Patrimoniul UGSR, preluat ILEGAL - Declaratii scandaloase despre JAFUL national

LOVITURA pentru baronii sindicali cu averi

LOVITURA pentru baronii sindicali cu averi uriase: Patrimoniul UGSR, preluat ILEGAL - Declaratii sca...

Decizia Judecatoriei arata ca patrimoniul UGSR a fost instrainat fraudulos de catre persoane care nu aveau nicio calitate legala. Mai exact, a fost falsificata semnatura presedintelui de atunci al Comitetului Provizoriu de Organizare a Sindicatelor Libere. A fost falsificat, de asemenea si documentul ,,Tranzactie Generala", incheiat un an mai tarziu, in 1991. Mai departe, acest document fals a fost folosit, potrivit celor de la jurnalul.ro, de Victor Ciorbea, Bogdan Hossu si Miron Mitrea, presedintii de la acea vreme ai unor sindicate, la infiintarea societatii SIND Romania, care a preluat abuziv baza turistica a UGSR.

Sursa Foto: Bursa.ro

Si casele de cultura ale sindicatelor au fost preluate fraudulos. Multe dintre aceste cladiri au fost instrainate ilegal sau au fost preluate, tot ilegal, de catre primarii.

Declararea ilegala a procesului verbal din 1990 poate duce acum la desfiintarea societatii turistice SIND Romania, mai noteaza jurnalul.ro. Iar asta inseamna raspundere penala pentru cei care au condus-o si o conduc. Explicatiile oferite de liderii de sindicat in fata procurorilor pentru a justifica preluarea patrimoniului UGSR sunt cel putin controversate.

JUSTIFICARI SCANDALOASE PENTRU PRELUAREA UGSR

Victor Ciorbea a spus ca,,pe data de 25.12.1989 am ascultat un comunicat de presa prin care, la TVR, se anunta ca UGSR, ca structura sindicala, s-a dizolvat. Consider ca UGSR a incetat sa existe datorita pierderii celor trei calitati constitutive: scopul, nu mai exista o structura de conducere, iar al treilea element, respectiv patrimoniul: pe o cerere rezolutionata de primul-ministru Petre Roman, se scria ca pana la organizarea unui congres al sindicatelor se amana orice discutie despre patrimoniu", potrivit jurnalul.ro.

Bogdan Hossu a recunoscut ca actualele confederatii sindicale nu sunt proprietarele patrimoniului UGSR si ca acestea ar putea fi considerate, cel mult, administratori. Iar Miron Mitrea s-a justificat in fata procurorilor invocand lipsa culturii juridice. ,,Fac precizarea ca eu sunt inginer si nu cunosc amanunte juridice, astfel ca am fost convins ca semnez in deplina legalitate", a declarat, sub juramant, Mitrea.

La inceputul anului 1990, patrimoniul UGSR cuprindea o avere imobiliara uriasa.

La inceputul anului 1990, patrimoniul UGSR era imens. Vorbim despre o avere imobiliara constituita din hoteluri, vile, case de cultura, dar si foarte multi bani in conturile miscarii. Mai exact, existau peste 4 miliarde de lei vechi si aproape 3 milioane de dolari in conturi, 25 de mii de locuri de cazare in 17 statiuni, peste 20 de mii de imobile, zeci de case de cultura, zeci de cluburi sindicale si case de odihna, sute de apartamente si garaje, sute de baze sportive si chiar un vapor.

Multe dintre aceste imobile si cladiri au ajuns ruine.

CE CUPRINDEA ZESTREA SINDICALA

- 4,7 mld. lei vechi (300 mil. dolari la acea data)- 2,8 milioane dolari in conturi- 25.000 locuri de cazare in 17 statiuni- 21.000 imobile;- 55 case de cultura- 19 cluburi sindicale, 17 case de odihna si tratament- peste 400 de apartamente si garaje- sute de baze sportive- un vaporSURSA: Jurnalul.ro

Comments