Lucian Bode, despre depasirea bornei de 1000 km de autostrada: ,,Le-am promis salajenilor rezultate"

Lucian Bode, despre depasirea bornei de 1000 km de autostrada: ,,Le-am promis salajenilor rezultate"

Lucian Bode, despre depasirea bornei de 1000 km de autostrada: ,,Le-am promis salajenilor rezultate"

Romania depaseste borna de 1.000 km de autostrazi la nivelul intregii tari, odata cu inaugurarea segmentului din Autostrada Transilvania cuprins intre Nusfalau si Suplacu de Barcau, cu o lungime de 13,55 km.

Contractul de aproximativ 77 mil euro a fost semnat in mandatul ministrului PNL al Transporturilor, Lucian Bode, in anul 2020, cu firma turceasca Nurol Insaat Ve Ticaret, iar proiectarea si constructia efectiva a acestui segment de aproape 14 km a durat 2 ani.

Lucian Bode a fost prezent la inaugurarea ultimilor kilometri de autostrada dupa ce in 2020 le-a promis salajenilor ca va fi prezent la momentul finalizarii acestui tronson. In total, dupa inaugurarea acestor kilometri, distanta totala a autostrazilor din Romania a ajuns la 1.004 km. ,,Prin darea in trafic a celor 13,5 kilometri de autostrada din Autostrada Transilvania, Salajul face istorie, sunt primii kilometri de autostrada dati in trafic din judetul Salaj si Romania face istorie pentru ca atinge borna de o mie de kilometri pe autostrada" (...) Este un prag important dar nu suficient. (...) Romanii cu certitudine s-au saturat de angajamente, de promisiuni, asteapta sa circule pe kilometri de autostrada nou construiti", a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor, secretarul general al PNL, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Salaj, Dinu Iancu-Salajanu.

Amintim ca pentru Autostrada Transilvania au fost semnate primele contracte in urma cu 20 de ani. La ora actuala se circula pe aproximativ un sfert din lungimea initiala. Potrivit planului, pana la finalul lui 2023 va mai fi inaugurata o portiune de aproximativ 18 km, intre Chetani si Campia Turzii. Pentru anul viitor, la nivelul intregii tari, Guvernul promite alti 250 km noi de drum de mare viteza care vor fi dati in circulatie.

Comments