Ludovic Orban: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Nu exista risc de infectare

Ludovic Orban Alegerile parlamentare vor

Ludovic Orban: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Nu exista risc de infectare

"Dupa parerea mea (...), campania electorala, daca este organizata cu respectarea regulilor care sunt prezente in Hotararea de Guvern - care au fost, de altfel, regulile si in campania pentru alegerile locale - nu exista un risc suplimentar de raspandire. Daca toti candidatii care isi fac campanie si echipele care ii insotesc poarta masca, nu se apropie de oameni, vorbesc de la o distanta rezonabila, respecta numarul de persoane maxim la evenimente... ganditi-va ca am redus la 20 de persoane indoor si la maximum 50 de persoane outdoor, numarul maxim de participanti la evenimentele electorale", a raspuns Orban, fiind intrebat daca ia in calcul amanarea alegerilor.

Premierul a spus ca actiunea de a vota este similara, din punctul de vedere al riscului de contaminare, cu a merge la farmacie sau la magazin. Important este ca toata lumea sa respecte masurile de preventie. "Mai mult decat atat, organizam ziua votului asa cum am organizat-o si la alegerile locale, astfel incat sa nu existe un risc de raspandire a virusului odata cu exercitarea dreptului de vot de catre cetateni. Ceea ce chiar nu exista. E ca si cum te-ai duce la farmacie sa-ti cumperi un medicament sau te-ai duce la un magazin, asa e si cu mersul la vot. Daca ai masca, daca pastrezi distanta cand stai in asteptare ca sa votezi, nu exista risc de raspandire a virusului", a adaugat Premierul.

Joi, Ludovic Orban a participat la depunerea juramantului de catre Primarul ales al municipiului Constanta si de Presedintele ales al Consiliului Judetean Constanta, liberalii Vergil Chitac si Mihai Lupu, aminteste Agerpres.

Comments