Ludovic Orban, la lansarea Planului de Redresare: Romania va ocupa locul cuvenit in randul natiunilor dezvoltate ale Europei

Ludovic Orban, la lansarea Planului de

Ludovic Orban, la lansarea Planului de Redresare: Romania va ocupa locul cuvenit in randul natiunilo...

"Suntem pe punctul de a intra in cea mai prolifica perioada de la aderarea Romaniei la UE. Toti romanii, in urmatorii ani, vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodata la dispozitie si ne angajam sa il folosim integral pentru dezvoltarea Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis a realizat o performanta fara precedent in cadrul unor negocieri extrem de dificile, reusind sa asigure Romaniei un suport financiar consistent care va fi un motor de dezvoltare de care are nevoie pentru a ocupa locul cuvenit in randul natiunilor dezvoltate ale Europei.

Confruntati cu o criza fara precedent, liderii UE au decis sa actioneze sincronizat pentru ca recuperarea sa fie una comuna. Doar daca ne miscam toti impreuna si nu lasam pe nimeni in urma, vom deveni puternici.

Sigur ca decizia de a sustine acest efort de recuperare si relansare economica la nivelul fiecarei tari a UE va depinde de capacitatea fiecarui stat de a implementa toate proiectele finantate prin Programul de Rezilienta si Recuperare.

Acest plan national este doar un pilon de sprijin pentru dezvoltarea Romaniei. El trebuie vazut in complementaritate cu finantarile care vor fi asigurate in cadrul bugetului UE din 2021-2027", a declarat Orban.

Premierul a transmis ca actualul guvern a reusit sa repare imaginea tarii noastre la Bruxelles si, in acest context, a subliniat ca este important sa ramana la conducerea tarii pentru a duce la bun sfarsit investitiile programate in cadrul Planului Nationa de Redresare si Rezilienta.

"Din pacate, o lunga perioada de timp, din Romania singurele lucruri bune si informatii pozitive care veneau catre partenerii nostri europeni veneau din partea Presedintelui. Oficialii europeni s-au obisnuit sa aiba numai surprize neplacute din partea fostelor guverne.

Suntem intr-un parteneriat extrem de solid si puternic, care nu are alt scop decat acela de a creste influenta Romaniei in deciziile care se iau la nivel european si de a putea fructifica toate oportunitatile care sunt puse la dispozitia Romaniei.

Nu este indiferent cine va castiga aceste alegeri. Efortul de accesare a acestor resurse financiare nu poate fi facut de oricine.

Nu este simplu sa absorbi bani europeni. Trebuie sa ai proiecte solide, serioase, sa generezi o dinamica in intreaga societate. Absorbtia fondurilor europene nu depinde doar de guvern, ci si de administratiile locale, universitati, beneficiari individuali.

Efortul de a transforma Romania in bine trebuie sa fie unul de ansamblu al intregii societati.

Nu exista om care sa nu poata sa beneficieze de pe urma absorbtiei acestor fonduri.

Obiectivul nostru prin acest plan si prin celelalte programe finantate din fonduri UE este sa ii sustinem pe toti aceia care merita o sansa de dezvoltare, care au proiecte serioase.

Suntem pregatiti sa punem in practica un plan de dezvoltare fara precedent", a conchis Orban.

Comments