Ludovic Orban: Modernizarea sau constructia spitalelor vor fi facute de entitatile care le au in subordine. Ce rol va avea Agentia pentru Investitii in Sanatate

Ludovic Orban Modernizarea sau constructia

Ludovic Orban: Modernizarea sau constructia spitalelor vor fi facute de entitatile care le au in sub...

Orban a precizat ca nu este impotriva infiintarii Agentiei pentru Investitii in Sanatate, care este prevazuta in programul de guvernare."Eu am spus ca nu suntem impotriva, pentru ca agentia este inclusa in programul de guvernare, dar ca sa furnizeze asistenta tehnica. Ceea ce am solicitat noi este sa nu existe nicio legatura cu privire la proiectele de constructie de spitale sau de modernizare a spitalelor intre aceasta agentie care se infiinteaza si proiectele care se finanteaza. Punctul nostru de vedere e foarte clar si asta a fost intelegerea pe care am avut-o la nivelul coalitiei, ca proiectele de spitale noi, toate procedurile pentru constructia de spitale noi vor fi derulate de entitatile care au in subordine spitalele respective, consilii judetene, consilii municipale. Noi am discutat la nivelul coalitiei ca implementarea proiectelor de constructie a noilor spitale sau de modernizare a spitalelor existente sa fie derulata de entitatile care au spitalele respective in subordine si asa ramane", a spus Orban dupa sedinta coalitiei de guvernare.

Liderul PNL a explicat ca Agentia pentru Investitii in Sanatate va furniza asistenta tehnica pentru constructia spitalelor."Aceasta agentie furnizeaza asistenta tehnica pentru toate entitatile care apeleaza la ea. Ea va face obiectul unui proiect de ordonanta de urgenta care va fi supus dezbaterii publice si va fi adoptata de Guvern, daca la nivelul Guvernului se agreeaza sa fie trecut in legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante. Daca Guvernul nu va accepta includerea in lege, atunci probabil se va adopta un proiect de lege care va fi dezbatut in Parlament", a adaugat Orban.

Comments