Ludovic Orban: Romania are nevoie de o imbunatatire calitativa in domeniul diplomatiei

Ludovic Orban Romania are nevoie de o

Ludovic Orban: Romania are nevoie de o imbunatatire calitativa in domeniul diplomatiei

"In lumea moderna, orice tara, ca sa conteze, are nevoie sa fie reprezentata de oameni foarte bine pregatiti, care au o inteligenta sociala deosebita, care sa inteleaga echilibrele, jocul de interese, sa aiba capacitatea sa influenteze deciziliile care se iau la diferitele nivele.La nivelul UE, se iau deciziile pe toate palierele. Diplomatia este o stiinta, o arta si, pentru multi oameni, o adevarata vocatie. Noi trebuie sa ne pregatim viitorii diplomati inca de pe bancile scolii. Pregatirea unui om care reprezinta tara este complexa", a spus Orban.

Liderul PNL a subliniat ca un diplomat trebuie sa comunice foarte bine intr-o limba straina, sa cunoasca partenerul, istoria relatiilor internationale, functionarea institutionala si sa aiba capacitatea de a dezvolta relatii personale.

"Romania chiar are nevoie de o imbunatatire cantitativa si calitativa in domeniul diplomatiei, de diplomati care sa aiba cu adevarat toate calitatile necesare pentru a putea reprezenta interesele Romaniei pe plan international. Evident, lucru valabil pentru toate tarile si reprezentantii tarilor care sunt prezente", a adaugat Orban.

Liderul PNL a transmis si ca "NATO este o organizatie fundamentala care trebuie sa ramana foarte clar in picioare pe pozitii, este o garantie ferma pentru securitate pentru toate tarile din NATO. NATO trebuie sa coopereze cu UE si sa fie in continuare garantul securitatii noastre comune", a conchis Orban.

Comments