MAE: Nu sunt confirmate cazuri de coronavirus pentru romanii de pe a doua nava de croaziera

MAE Nu sunt confirmate cazuri de coronavirus

MAE: Nu sunt confirmate cazuri de coronavirus pentru romanii de pe a doua nava de croaziera

Pana la acest moment nu a fost confirmat vreun caz de infectare cu coronavirus pe aceasta a doua nava de croaziera.

Dintre cei 17 romani de la bordul celei de-a doua nave de croaziera, 9 sunt pasageri si 8 sunt membri ai echipajului.

Un roman de pe nava de croaziera Diamond Princess aflata in carantina in Japonia are coronavirus, a anuntat joi Ministerul roman de Externe.

,,In ceea ce priveste nava de croaziera Westerdam, Consulatul General al Romaniei la Hong Kong a obtinut confirmarea ca la bordul navei se afla un numar de 17 cetateni romani, respectiv 9 pasageri si 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocata in portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia.

Procesul de evaluare medicala a pasagerilor si membrilor echipajului este in derulare, nefiind, pana in prezent, confirmate cazuri de infectie cu coronavirus. Reprezentantele diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei din regiune sunt in contact cu autoritatile locale si reprezentantele diplomatice ale altor state membre UE si sunt pregatite sa acorde asistenta consulara cetatenilor romani", a precizat MAE.

Nava de croaziera cu 2.300 de oameni pe care nimeni nu voia sa o primeasca de teama coronavirusului a ajuns in Cambodgia. Nava a primit in sfarsit permisiunea de a acosta in portul Sihanoukville. Nava MS Westerdam fusese respinsa de 5 porturi din Asia pana acum.

Nava Westerdam apartine companiei americane Holland America Line si a parasit Hong Kong pe 1 februarie cu 1.455 de pasageri si un echipaj de 802 persoane.

Croaziera era programata sa dureze doua saptamani, iar dupa ce aceste zile au trecut au aparut temeri in privinta combustibilului si a proviziilor.

Pe langa Thailanda, nava a mai fost respinsa de Taiwan, Guam, Filipine si Japonia.

Primul roman infectat cu Coronavirus a fost confirmat pe vasul de croaziera din Japonia. Acesta a fost transferat pentru izolare si tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situatii, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Primul roman infectat cu Coronavirus

Comments