Mai multe cazuri de COVID-19 descoperite in randul angajatilor de la fermele de nurci din Polonia

Mai multe cazuri de COVID-19 descoperite in

Mai multe cazuri de COVID-19 descoperite in randul angajatilor de la fermele de nurci din Polonia

Polonia, care este in prezent unul din producatorii majori de blana de nurca, a inceput testarea animalelor si a angajatilor din industrie mai devreme in cursul acestei luni dupa ce o mutatie a COVID-19 a fost depistata la fermele de nurci din Danemarca, ceea ce a dus la o campanie de sacrificare la nivel national a animalelor, care si-a atras numeroase critici, dar si o demisie. Vorbim despre ministrul danez al Alimentatiei si agriculturii, Mogens Jensen, care a pierdut sprijinului deputatilor in urma ordinului considerat ilegal de sacrificare a 17 milioane de nurci din crescatorii.

Desi autoritatile poloneze nu au primit inca rezultatele testelor COVID la animale, acestea au declarat au fost confirmate cazuri de coronavirus in randul unor persoane care au legatura cu fermele.

Autoritatile sanitare au precizat ca exista 18 astfel de cazuri de infectii in randul lucratorilor agricoli care nu au legatura intre ele. "In prezent, nu exista nici o baza pentru a concluziona ca nurcile au fost sursa infectiei pentru aceste 18 cazuri", se arata intr-un e-mail trimis Reuters de catre reprezentanti ai autoritatilor sanitare.

Autoritatile veterinare din aceasta tara anuntasera anterior ca au dispus efectuarea de testari in 18 ferme din 4 regiuni administrative, insa cea in care cercetatorii universitari au descoperit coronavirusul la nurci nu s-a aflat printre ele.

Grupurile industriale s-au opus puternic testelor, ingrijorandu-se ca acest lucru ar putea duce la o sacrificare a animalelor la nivel national.

Polonia este unul dintre producatorii mondiali de blana de nurca, cu 354 de ferme in care se afla aproximativ 6 milioane de nurci.

Comments