MANAGEMENT DEFECTUOS Datoriile FCM Baia Mare

MANAGEMENT DEFECTUOS – Datoriile FCM Baia Mare cauza retragerii din Liga a II-a

MANAGEMENT DEFECTUOS Minciuna are picioare scurte (şi) în cazul clubului FCM Baia Mare.

MANAGEMENT DEFECTUOS Retrasă recent din Liga a II-a de Fotbal, președintele demisionar al formațiunii din Dealul Florilor, Cristian Șpan, a invocat motive hilare când a luat decizia să retragă din eșalonul secund echipa de fotbal pe care o patronează.

Printr-o postare pe pagina de facebook a clubului, se arată acum câteva zile că Primăria Baia Mare refuză să creeze cadrul legal pentru omologarea Stadionului Municipal „Viorel Mateianu”, lucru necesar pentru ca echipa să susțină partidele în Liga a II-a. Doar că motivul invocat nu este conform cu realitatea. Pentru ca FCM Baia Mare să joace în eșalonul secund fotbalistic, clubul trebuia să își plătească toate datoriile pe care le are atât la bugetul de stat cât și la Primăria municipiului Baia Mare, Consiliul Județean Maramureș și la jucătorii din echipă care nu au fost plătiți cu lunile chiar dacă au depus eforturi pe terenul de fotbal.

Potrivit legii, Primăria municipiului Baia Mare sau Consiliul Județean Maramureș nu pot susține printr-un parteneriat financiar clubul FCM Baia Mare dacă entitatea sportivă nu și-a achitat datoriile către cele două administrații. Față de administrația publică locală, clubul FCM Baia Mare are la momentul de față o datorie de peste 64.000 de lei, sumă care dacă nu va fi achitată va fi recuperată în instanță.

„La această dată datoria exactă este de 64.192,21 lei. Este vorba despre un decont care nu a fost onorat la data scadentă, motivul pentru care nu ne permite legea să mai avem nicio formă de colaborare cu acest club de drept privat până la achitarea acestor datorii. Fie depun deconturile fie restituie suma respectivă. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla vom depune o acțiune în instanță și ne vom constitui parte civilă pentru a recupera suma respectivă”, a declarat Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Clubul FCM Baia Mare are datorii și față de Consiliul Județean Maramureș în cuantum de 20.000 de lei, sumă care provine din deconturile pe care clubul nu le-a putut prezenta pentru susținerea financiară oferită de forul județean în momentul închirierii nocturnei necesare derulării meciului cu Steaua București din Cupa României.

Cu toate că clubul băimărean de fotbal a acumulat multe datorii, un investitor sătmărean și-a manifestat intenția de a prelua destinele echipei. Cel mai probabil, în momentul în care acesta a purtat discuții pentru luarea în administrare a echipei din eșalonul secund acesta nu cunoștea datoriile reale ale clubului FCM Baia Mare, iar când a aflat de adevărata lor valoare investitorul și-a declinat intenția de a mai susține financiar echipa.

„A fost la mine în birou cel puțin de patru-cinci ori domnul Darida care este directorul sportiv. L-am avut în birou și pe domnul Crăciun Junior, băiatul potențialului achizitor al acestui club. I-am asigurat de colaborare și le-am spus transparent care este datoria la Primăria Baia Mare, urmând ca după ce aceasta este achitată să facem un parteneriat de susținere financiară prin care să asigurăm o colaborare pe viitor. Nu am mai primit niciun răspuns. Am aflat din presă că acest club are probleme și că ar invoca probleme legate de stadion, ceea ce nu este adevărat. Prin lege, orice parteneriat îl putem agrea în măsura în care își achită clubul obligațiile financiare față de primărie. Există și varianta contra cost a utilizării acestui stadion, formulă pe care cei de la club nu au agreat-o sub nicio formă, deși în presă am înțeles că au apărut variante de genul că nici măcar contra cost nu am fi fost de acord. Este total fals ceea ce s-a afirmat din acest punct de vedere”, a mai adăugat Marinel Rob.

În acest moment, Primăria Baia Mare caută soluții legale pentru ca măcar copiii și juniorii care fac parte din clubul FCM Baia Mare să își continue activitatea sportivă.

Simona Vasiac

Comments