Marcel Ciolacu: ,,Cand marim pensiile, marim la toata lumea, si pensii mai mici, si pensii mai mari. Plecam de la 10%"

Marcel Ciolacu ,,Cand marim pensiile, marim

Marcel Ciolacu: ,,Cand marim pensiile, marim la toata lumea, si pensii mai mici, si pensii mai mari....

,,Trebuie sa respectam legea. Asteptam indicele de inflatie cu adevarat de anul anterior (...) Am spus, nu e prima oara, trebuie sa plecam de la 10% categoric. Cand marim pensiile, marim la toata lumea, si cei care au pensii mai mici, si cei care au pensii mai mari. Parerea mea e ca trebuie gasita calea... cum am gasit cand am intrat la guvernare acel program pe care le-am lucrat impreuna cu doamna Olguta Vasilescu, in care la anumite zone, la peste trei milioane si jumatate de pensionari am venit si cu acele ajutoare pe o perioada, mai ales perioada de iarna, si se vede cat de bine au venit", a declarat Marcel Ciolacu, joi seara, la Craiova, prezent la inaugurarea Centrului ,,Constantin Brancusi" construit in incinta Muzeului de Arta din Craiova.

La inceputul saptamanii, Marcel Ciolacu a declarat ca "este inuman sa vorbim de o decizie de a avea sub 10% o marire a pensiilor" si a dat asigurari ca pensiile vor fi majorate din 2023.

"Nu stiu ce deranj a fost ca am venit cu anumite solutii la inceput de sesiune parlamentara, cu o viziune pe anul viitor, pe urma sa urmeze sa fie discutate si normal, sa fie sustenabil. Am zis: dom-le haideti sa venim din noiembrie - ar fi o premiera in cei 30 de ani de la Revolutie sa venim cu legea bugetului in noiembrie, sa avem timp sa o dezbatem, cea mai importanta lege care este votata in Parlament. Din punctul meu de vedere si al colegilor mei, celor care am facut impactul bugetar, repet, am parerea ca va fi o crestere economica mai mare, ne incadram, este inuman sa vorbim de o decizie de a avea sub 10% o marire a pensiilor", a declarat presedintele PSD.

Comments