Marcel Ciolacu, declaratie surprinzatoare: Decat sa ma vaccinez inaintea mamei mele, mai bine fac CO...

,,Pai, vaccinul nu exista! (...) Vii si minti romanii ca iti vine vaccinul in decembrie? Mai avem doua saptamani si suntem in decembrie. Unde-i vaccinul? Momentan nu-i. Cand va veni? Suntem pregatiti? Cine face aceste pregatiri?

Au inceput deja discutii cine se vaccineaza in ministere. (...)

Decat sa patesc o asemenea rusine, sa ma vaccinez eu ca si demnitar inaintea mamei mele de 83 de ani, mai bine fac COVID, sa scap.

Nu as putea merge sa o vad pe mama mea. Eu sa ma duc acasa vaccinat. Am inteles ca se fac tabele prin ministere", a declarat Marcel Ciolacu, marti seara, la un post TV.

Marcel Ciolacu face aluzie la informatiile care au aparut in spatiul public in urma cu o saptamana, potrivit carora sunt facute liste de vaccinare in ministere. Ministerul Sanatatii ar fi trimis catre toate ministerele din Guvern o circulara prin care ar fi cerut ca fiecare institutie sa intocmeasca liste cu angajatii care doresc sa se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 care va veni in Romania la sfarsitul anului.

Informatiile lansate in spatiul public au fost demontate de precizarile venite din partea coordonatorului campaniei nationale de vaccinare si a sefului statului.

Marti, presedintele Klaus Iohannis a explicat ca vaccinul anti-COVID-19 care va sosi in Romania va fi administrat etapizat populatiei, la locul de munca, in centre special amenajate si inclusiv ,,drive-through". Seful statului a anuntat si cum va decurge campania de vaccinare: se va realiza la locul de munca pentru personalul din domeniul sanatatii si prin centrele de vaccinare fixe si mobile, echipe mobile, reteaua de medicina de familie si centre drive-through pentru celelalte categorii de populatie.

Potrivit coordonatorului campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, vaccinarea se va face pe baza unor programari, pentru ca vaccinurile rezista doar 4-5 zile dupa ce sunt scoase din congelatoarele speciale. Va exista o evidenta centralizata a programarilor. Vaccinul se face in doua doze, la interval de cateva saptamani.

Sunt trei etape de vaccinare impotriva COVID-19:

- Primii care vor primi vaccinul sunt cei din sistemul medical sanitar si cei care deservesc activitatile critice (de la aparare, ordine publica, transporturi, pana la educatie, alimentatie sau energie).

Listele trimise in ministere au rolul de a identifica si numara acest personal, nu sunt ,,liste de inscriere" la vaccin. Valeriu Gheorghita a explicat ca este vorba de prioritizarea celor care au activitati critice pentru a avea numarul necesar de doze de vaccin.

- A doua etapa: vaccinarea populatiei aflate la risc in fata COVID-19: varstnici si persoane cu boli cronice, cconstatate drept comorbiditati la cazurile de COVID-19

- A treia etapa: vaccinarea populatiei generale.

Comments