Marcel Ciolacu, despre introducerea Religiei la Bacalaureat: ,,Lasati-ne sa ne traim viata cum consideram noi mai bine"

Marcel Ciolacu, despre introducerea Religiei

Marcel Ciolacu, despre introducerea Religiei la Bacalaureat: ,,Lasati-ne sa ne traim viata cum consi...

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 17 martie, la Pitesti, ca se intreaba de unde exista atata inversunare si ura din partea unora impotriva Bisericii si a comparat acest comportament cu perioada comunismului care a incercat sa faca acelasi lucru.

Despre faptul ca reprezentantii cultelor religioase au propus ca Religia sa fie materie optionala la Bacalaureat, Ciolacu a precizat ca ,,ne-am crescut copiii in valorile crestine" si ,,cu cat vom incerca sa impunem progresismul, atunci cand el nu este acceptat, atunci cand oamenii nu se regasesc in aceste valori, atunci de fapt vom incuraja populismul si extremismul". Presedintele PSD a adaugat ca partidul pe care il conduce apara valorile crestine insa este si tolerant. ,,Suntem una dintre cele mai sigure tari din lume si una daca nu cea mai toleranta tara din lume", a conchis el.

,,Atitudinea noastra publica trebuie sa fie una de smerenie, pentru ca asta este cea mai mare calitate a unui crestin. (...) Stau sa ma intreb de unde au atata inversunare si atata ura, as putea spune, impotriva Bisericii," a spus liderul PSD.

,,Cum adica eu imi dau cu parerea daca unul dintre copiii sau nepotii dumneavoastra doreste sa opteze ca materie de Bacalaureat - Religia. Religia aduce cunoastere, religia nu aduce supunere. Religia deschide perspective. Cu cat vom incerca sa impunem progresismul, atunci cand el nu este acceptat, atunci cand oamenii nu se regasesc in aceste valori, atunci de fapt vom incuraja populismul si extremismul. Trebuie sa spunem aceste lucruri," a spus Marcel Ciolacu

,,PSD apara valorile crestine. Totodata, este tolerant. Toate religiile trebuiesc reprezentate si toate religiile trebuiesc privite egal in Romania, lucru care se intampla", a afirmat Marcel Ciolacu, vineri la Pitesti, la Conferinta judeteana de alegeri a PSD Arges.

El a mai spus ca ,,nu trebuie sa ne mai impuna nimen nimic in perioada urmatoare"

,,Au incercat unii timp de 50 de ani. Lasati-ne sa ne traim viata cum consideram noi mai bine. Suntem una dintre cele mai sigure tari din lume si una daca nu cea mai toleranta tara din lume. Cred in valorile europene, cred in dezvoltarea Romaniei accesand fondurile europene si mai mult, implementand politicile europene in Romania, dar avem diversitatea noastra. Trebuie sa ne aparam unitatea prin diversitate. Ma bucur mult ca incet-incet, la nivelul coalitiei, am inceput sa aparam aceleasi valori", a completat Ciolacu.

Comments