Marcel Vela: Ungaria a ridicat restrictia de tranzitare a teritoriului. Se elimina blocajele la vama

Marcel Vela Ungaria a ridicat restrictia de

Marcel Vela: Ungaria a ridicat restrictia de tranzitare a teritoriului. Se elimina blocajele la vama


Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a anuntat ca Ungaria a ridicat restrictia de tranzitare a teritoriului in anumite intervale orare, astfel ca tranzitarea acestei tari si, respectiv, intrarea in Ungaria dinspre Romania se vor putea face in permanenta. Masura ar urma sa elimine aglomeratia din unele puncte de frontiera, transmite Agerpres.


"De astazi nu mai exista acea reglementare cu perioada, cu intervalul impus de autoritatile maghiare pentru intrarea in Ungaria. Asadar, de dimineata, iesirea din Romania spre Ungaria se poate face la orice ora si din aceasta seara, de la ora 21.00, cand se va da drumul la traficul de la frontiera cu Austria, el va fi permanentizat, nu se va mai opri maine la ora 13.00, deci si intrarea in Romania, iesirea din Ungaria, se va putea face la orice ora", a anuntat Marcel Vela, potrivit Agerpres.


Nu va mai fi acel blocaj facut de autoritatile maghiare, care permiteau tranzitul din Austria spre Romania, prin Ungaria, doar in anumite ore, motiv pentru care erau aceste puncte fierbinti in traficul de la frontiera noastra, in sensul ca veneau dintr-odata foarte multi cetateni.

Marcel Vela:

Ministrul a sustinut ca "traficul se desfasoara in conditii normale, civilizate", la Nadlac I.


"Inca se practica acest tranzit pietonal (...), lumea vine cu diferite mijloace de transport ocazionale. Sper ca in viitor, dupa 1 iunie, cand transportul international de persoane poate completa aceasta cerere de tranzit si din partea operatorilor romani, acest fenomen sa fie cat mai redus", a afirmat Vela.


Marcel Vela a mai spus ca au fost deschise mai multe puncte de tranzitare a granitei dintre cele doua tari, dar si culoare speciale pentru autocare. Ministrul a amintit ca pana in 15 iunie a ramas valabila regula ca persoanele care intra in tara sa se autoizoleze 14 zile.


Comments