MASINA LUI… PAGUBA PRIMARIEI - Ce a facut un primar din Olt cu banii publici

MASINA LUI… PAGUBA PRIMARIEI - Ce a facut un primar din Olt cu banii publici

PAGUBA PRIMĂRIEI  Pantelie Rotaru, primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce, procurorii au aflat că şi-a reparat maşina pe banii primăriei.

Potrivit unui comunicat de presă, remis de Parchetul Olt, Pantelie Rotaru este cercetat pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În data de 24 iulie 2015 a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22 iulie 2015 de către o societate comercială, ştampila având inscripţia „bun de plată”, pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12.590, 51 lei, din bugetul local al oraşului.

Suma reprezenta contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către primar şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia.

„De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti-Olt. Prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei Oraşului Drăgăneşti-Olt în cuantum de 12.590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchet.

Sursă

Comments