Mastile REVIN in Europa. Lovitura in Turul Italiei, 2023 - Liderul cursei s-a retras, mai multi cicl...

Noi regulil la Turul Italiei, dupa trei ani de pandemie. Mastile sunt impuse din cauza pericolului legat de infectarea cu coronavirus pentru ciclisti.

Astfel ca organizatorii au anuntat ca toti turistii care intra in contact cu ciclistii nu mai pot sta expusi din cauza cazurilor de COVID-19 care au afectat cursa si l-au obligat pe liderul clasamentului sa abandoneze.

Belgianul Remco Evenepoel s-a retras din Turul Italiei dupa ce a fost testat pozitiv la coronavirus. Si alti doi concurenti au renuntat tot din cauza coronavirusului, potrivit Realitatea PLUS.

Remco Evenepoel conducea in clasamentul general cu un avans de 45 de secunde in fata britanicului Geraint Thomas si 47 de secunde in fata principalului sau rival, slovenul Primoz Roglic.

Cinci rutieri au parasit pana acum Turul Italiei din cauza testelor pozitive la COVID, printre acestia si Filippo Ganna, campionul Italiei la contratimp.

Directorul cursei, Mauro Vegni, a spus ca restrictiile de acest fel ar fi trebuit luate mai devreme pentru ca astfel de incidente sa nu mai aiba loc.

,,Ne-am relaxat prea devreme, nu putem lasa garda jos. Vom impune din nou unele restrictii, cum ar fi purtarea mastii in zonele in care se intra in contact direct cu concurentii. Poate ar fi trebuit sa facem asta mai devreme", a afirmat Vegni, potrivit Reuters.

Echipele nu sunt obligate nici sa isi testeze competitorii si nici sa ii retraga din cursa daca acestia sunt bolnavi de COVID.

Comments