Medicul Adrian Wiener, deputat USR: Nu cred ca scoala, asa cum o stiam inaintea pandemiei, va fi posibila in urmatoarea perioada

Medicul Adrian Wiener, deputat USR Nu cred

Medicul Adrian Wiener, deputat USR: Nu cred ca scoala, asa cum o stiam inaintea pandemiei, va fi pos...

Medic de profesie, Wiener spune ca este ,,imperativ" ca, din semestrul al doilea, unitatile de invatamant sa fie deschise cel putin pentru prescolari, clasele 0 - a IV-a, a VIII-a si a XII-a, cel putin in zonele verzi si galbene, intr-un mesaj postat joi pe Facebook.

,,Sunt parinte.Inteleg nemijlocit presiunea uriasa pusa pe copii ca urmare a intreruperii scolii. Pierderea unor capitole importante din parcursul educational, a abilitatilor de interactiune sociala, a ritmului firesc. Si poate impactul cel mai mare este resimtit de copiii din invatamantul prescolar si din clasele primare. Pentru ei, colectivitatea si comunitatea sunt ca aerul - mediul firesc de formare emotionala ca fiinte umane.Vorbim de viitorul copiilor si de prezentul familiilor. Sub nicio forma, decizia cu privire la deschiderea scolilor nu trebuie sa fie una politica, ci una documentata si fundamentata de specialisti. Nu cred ca scoala, asa cum o stiam inaintea pandemiei - cu elevii din toate clasele prezenti simultan la scoala in toate localitatile din Romania- va fi posibila in urmatoarea perioada. Cred insa ca este imperativ ca din semestrul 2 unitatile de invatamant sa fie deschise, cel putin pentru prescolari, clasele 0-VI, VIII si XII; cel putin in zonele verzi si galbene- cu incidenta cumulata de sub 3/1000", a scris deputatul USR de Arad Adrian Wiener pe Facebook.

Comments