MESAJ – Leonardo DiCaprio a facut apel pentru salvarea padurilor din Romania

MESAJ – Leonardo DiCaprio a facut apel pentru salvarea padurilor din Romania

sursa foto: hollywoodreporter.com

MESAJ Leonardo DiCaprio este unul dintre cei mai cunoscuți activiști pentru protecția mediului. Acum, celebrul actor a făcut un apel către Guvernul României.

MESAJ DiCaprio a postat pe pagina lui oficială de Instagram un mesaj despre România. El promovează o acțiune de ecologizare a pădurii din zona lacului Vidraru.

În acest fel, Leonardo DiCaprio încearcă să tragă un semnal de alarmă către Guvernul României cu privire la necesitatea protejării pădurilor.

“Voluntarii Greenpeace strâng gunoaie în pădurile din România, lângă lacul Vidraru, în bazinul hidrografic al râului Argeş. Aceasta este o zonă ameninţată de exploatarea forestieră ilegală şi distrugerea pădurii.

Luna trecută, voluntari Greenpeace din 11 ţări (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început să carteze una dintre cele mai bătrâne păduri din Europa. Cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul României să o protejeze din punct de vedere legal”, este mesajul postat pe contul oficial de Instagram al actorului Leonardo DiCaprio.

Leonardo DiCaprio militează de mulţi ani pentru protejarea planetei.

În 1998, el  a înfiinţat Fundaţia Leoardo DiCaprio şi a produs documentarul ”The 11th Hour”.

Potrivit căruia lupta împotriva încălzirii globale reprezintă principala provocare cu care se confruntă omenirea în lupta de protejare a mediului înconjurător.

Implicarea sa în cauzele ecologiste i-a adus recunoaştere internaţională.

În 2014 a fost desemnat Mesager al păcii pentru climă de către secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

sursa info

Comments