Mesajul presedintelui Uniunii Militarilor si Politistilor ,,Mihai Viteazul", Gabriel Oprea, de 9 mai: ,,Intotdeauna calea aleasa trebuie sa fie cea a dialogului

Mesajul presedintelui Uniunii Militarilor si

Mesajul presedintelui Uniunii Militarilor si Politistilor ,,Mihai Viteazul", Gabriel Oprea, de 9 mai...

,,Astazi ii onoram pe cei care au facut posibile aceste momente semnificative ale destinului Romaniei, etape ale istoriei noastre care au marcat existenta si continuitatea ca stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. Putem sarbatori aceasta tripla aniversare si pentru ca peste 10.000 de ostasi romani s-au sacrificat in Razboiul de Independenta, iar alte sute de mii in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Romania are astazi cele mai importante garantii de securitate, ca parte a celei mai importante aliante militare - NATO si a Uniunii Europene.

Uniunea Europeana este un simbol al unitatii cetatenilor sai, al identitatii europene. Am sustinut intotdeauna impletirea patriotismului cu valorile care au consacrat tara noastra in randul tarilor Uniunii Europene. Suntem un popor care, in perioadele de cumpana, a stiut sa aleaga drumul libertatii, al democratiei, drumul proeuropean.

Ziua Europei este o zi de sarbatoare in care trebuie, inca o data, sa apreciem pacea, libertatea, sa respectam parcursul fiecareia dintre tarile care fac parte din Uniunea Europeana.

Iata ca, din pacate, razboiul este din nou prezent, chiar la granitele tarii noastre. Razboiul trebuie sa se sfarseasca. Pacea trebuie sa invinga. Toti oamenii au dreptul la viata, la libertate, la democratie si fiecare stat trebuie sa isi apere cetatenii. Intotdeauna calea aleasa trebuie sa fie cea a dialogului, a diplomatiei si orice diferend trebuie rezolvat in pace.

Ucraina trece prin momente foarte grele. Imi exprim speranta ca intelepciunea europeana va gasi solutia diplomatica care sa garanteze pacea si securitatea in regiune.

La multi ani, Europa! La multi ani, dragi romani! Sa fie pace!"

Comments