METEO Vreme calda in intervalul 12-25

METEO – Vreme calda in intervalul 12-25 septembrie

METEO Perioada următoarelor două săptămâni se anunță, din punct de vedere meteorologic, una relativ normală pentru această perioadă.

METEO Variații de temperatură vor fi atât pe timpul zilei, cât și noaptea, de câteva grade și de la o regiune la alta.

Ploile vor fi în mare parte trecătoare și moderate cantitativ. Își vor face apariția după 18 septembrie, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru 12-25 septembrie.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, variațiile termice de la o zi la alta nu vor fi semnificative. Vremea se va menține mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27-30 de grade și ale minimelor de 14 — 17 grade.

O răcorire a vremii se va resimți în cea de-a doua săptămână. Regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei.

Vor fi maxime de 22-24 de grade și minime de 11-14 grade, mediat pe regiune.

La începutul perioadei de referință, vor fi averse pe arii restrânse și în general slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente și în general moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18 — 20 septembrie și, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

În Crișana, în prima săptămână de prognoză, nu vor fi variații termice semnificative. SDe va menține o vreme mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27 — 30 de grade și ale minimelor de 13 — 17 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni se va resimți o răcorire a vremii. Regimul termic va deveni apropiat de cel specific acestei perioade din an.

Vor fi  maxime de 22-24 de grade și minime de 10-13 grade, în medie regională.

La începutul perioadei de referință vor fi averse izolate, în general slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente și, în general, moderate cantitativ va crește în intervalul 18-20 septembrie și, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

În Transilvania, valorile termice se vor menține, pe parcursul primei săptămâni, mai ridicate decât cele specifice la mijlocul lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 24 — 28 de grade și ale minimelor de 10 — 14 grade.

După data de 18 septembrie, regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei. Vor fi maxime de 20-24 de grade și minime de 8-12 grade, mediat pe regiune.

În prima parte a perioadei de referință, ploi slabe vor fi posibile doar izolat.

Probabilitatea pentru ploi locale, în general moderate cantitativ va crește, cu precădere pentru intervalul 18 — 20 septembrie.

Maramureș, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, vremea se va menține mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie.

Vor fi maxime de 25-29 de grade și minime de 11-16 grade. O răcorire a vremii se va resimți în cea de-a doua săptămână.

Regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de așteptat maxime de 20 — 23 de grade și minime de 9 — 12 grade, mediat pe regiune.

continuarea aici

Comments