METODA ACCIDENTUL – I-a dat 11.200 de lei unui necunoscut, ca sa-si scape ginerele

METODA ACCIDENTUL – I-a dat 11.200 de lei unui necunoscut, ca sa-si scape ginerele

METODA ACCIDENTUL. O femeie din Sibiu i-a dat toți banii din casă, adică peste 11.000 de lei, unui bărbat care a mințit-o că ginerele său a avut un accident. Fără să sune mai întâi să se intereseze dacă acest lucru este adevărat, sibianca a pus mâna pe bani și i-a dat pe toți necunoscutului.

Femeia a fost sunată ieri, la ora 13.30, de un bărbat care s-a prezentat drept “procurorul Cristian”.

A anunțat-o că ginerele său a fost implicat într-un accident rutier. Acesta i-a spus că soțul fiicei sale a lovit pe trecerea de pietoni o femeie. I-a cerut bani pentru intervențiile chirurgicale necesare. Acasă la sibiancă a venit, la scurt timp, un necunoscut, căruia aceasta i-a înmânat 11.200 de lei.

METODA ACCIDENTUL – Două bătrâne au căzut în plasă, dar autorii au fost reținuți

Abia câteva ore mai târziu, a constatat că a fost înșelată.

“În după-masa zilei de ieri, în jurul orei 1800, o femeie din municipiul Sibiu s-a prezentat la Poliția Municipiului Sibiu. A sesizaT faptul că a fost înșelată prin metoda „accidentul”, prejudiciul creat fiind de 11.200 de lei”, se arată într-un comunicat din partea IPJ Sibiu.

ATENŢIE – Tentativă de înşelăciune prin metoda ,,Accidentul”

Polițiștii atrag atenția că această metodă nu necesită o documentare prea riguroasă din partea hoţilor. Sunt vizate persoanele mai în vârstă.

Aceştia au copii sau rude apropiate plecate în străinătate ori mutate în alte localităţi din ţară, care nu mai locuiesc cu ei.
I-AU ÎNHĂŢAT – Grupare specializată în metoda “Accidentul”, destructurată de poliţişti

“Înşelăciunea poate avea următorul scenariu: o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier grav şi trebuie să plătească bani victimei, pentru a scăpa de întocmirea unui dosar penal şi de pedeapsa cu închisoarea, sau în cazul de ieri, să suporte costurile unei intervenții medicale urgente și necesare”, mai spun reprezentanții IPJ.

Sursa info 

Comments