Metoda ,,Accidentul" langa Wuerzburg, unde se afla nationala Romaniei si multi suporteri tricolori....


In ciuda avertismentelor regulate din partea politiei germane, infractorii continua sa reuseasca cu metoda de inselatorie ,,Accidentul". Bild scrie ca ultimul caz raportat s-a petrecut la Kolitzheim, landul german Bavaria. Localitatea este la 30 de kilometri de Wuerzburg, orasul in care este cazata nationala Romaniei pe perioada Euro 2024 si unde sunt multi suporteri romani.


Escrocheria s-a petrecut joi, 13 iunie, cand o femeie in varsta din Kolitzheim a primit un telefon alarmant. Barbatul de la celalalt capat s-a prefacut ca este un procuror si i-a spus senioarei ca nepoata ei are mari probleme: a ucis pe cineva intr-un accident de masina si a trebuit sa plateasca rapid cautiunea pentru a nu fi trimisa la inchisoare.


Femeii i s-au cerut 140.000 de euro. Incredibil, femeia avea 138.000 de euro acasa, in numerar. A fost prada usoara pentru infractorii inca necunoscuti.


Dupa-amiaza, in jurul orei locale 15.20, ea a predat toti banii si un inel estimat la 2.000 de euro unei persoane care purta ochelari de soare. Abia atunci a devenit suspicioasa si a sunat la politie.


Suspectul are tenul inchis si burta, informeaza politia


Politia criminala din Wuerzburg a preluat ancheta si solicita informatii de la public. Persoana care a ridicat banii are in jur de 60 de ani si 1,70 metri inaltime. Avea burta si purta haine sport de culoare neagra. El este descris ca avand un ten inchis, parul si barba gri.


,,Oricine care care poate oferi informatii relevante care ar putea ajuta la identificarea faptuitorilor este indemnat sa contacteze politia", au spus anchetatorii.


Escrocii au dus, mai noi, metoda de inselatorie ,,Accidentul" la un alt nivel. Cei care suna si cer bani pentru a scapa dintr-o incurcatura folosesc folosesc inteligenta artificiala pentru a reproduce vocea membrilor familiei, arata politia germana.


Sfaturile politiei germane


In timpul unui apel, escrocii pretind ca sunt o ruda sau un ofiter de politie/ avocat de incredere si prezinta o situatie de urgenta falsa. Vor sa ii convinga pe cei pe care ii suna sa le predea bani sau obiecte de valoare.


Escrocii isi pun victimele sub presiunea timpului pentru a le forta sa ia decizii neplacute si rapide.


Daca nu cunoasteti apelantul si va simtiti sub presiune, inchideti imediat!
Discutati cu rudele sau cu politia. Numar de urgenta: 110.
Nu oferiti nimanui informatii despre datele financiare prin telefon.
Nu predati niciodata bani sau obiecte de valoare unor persoane necunoscute!

Comments