Miliardarul George Soros si-a redus

Miliardarul George Soros si-a redus investitiile in aur, desi preturile metalului pretios au atisn c...

Fondul condus de miliardarul George Soros a cumparat in al doilea trimestru actiuni in valoare de 535,5 milioane de dolari la Liberty Broadband Corp., companie care investeste in operatori de cablu, dar si-a vandut majoritatea actiunilor la producatorul de aur Barrick Gold Corp., chiar daca preturile la aur au atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, arata documentele publicate luni de U.S. Securities and Exchange Commission, transmite Reuters, preluata de Agerpres.

Potrivit acestor documente, Soros Fund Management si-a redus semnificativ participatia la compania canadiana Barrick Gold pana la 1,07 milioane actiuni in valoare de 22,9 milioane de dolari de la 19,4 milioane de actiuni in primele trei luni ale lui 2016.

De asemenea, fondul lui Soros si-a redus participatia la SPDR Gold Trust pana la 240.000 de actiuni in valoare de 30,4 milioane de dolari, de la 1,05 milioane actiuni in valoare de 123,5 milioane de dolari in primul trimestru.

"Investitorii au fost mai activi in a-si reduce participatiile la companiile miniere, in conditiile in care unele dintre acestea au inregistrat perfomante slabe in prima jumatate a anului", a declarat Tai Wong, director la BMO Capital Markets din New York.

In trimestrul al doilea, pretul spot al aurului a crescut cu 7%, in conditiile in care Marea Britanie a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana, dupa ce a crescut cu 16% in primul trimestru, cel mai puternic avans din aproape trei decenii ca urmare a risipirii sperantelor pentru o noua majorare a dobanzii de baza in SUA.

Comments