Ministrul Economiei, despre investitii in industria aeronautica romaneasca

Ministrul Economiei, despre investitii in

Ministrul Economiei, despre investitii in industria aeronautica romaneasca

"Vrem sa stim care e situatia contractelor pe care le avem, care e situatia fortei de munca si cum putem sa dezvoltam un plan impreuna pentru a atrage contracte si pentru a debloca anumite proiecte care la un moment dat nu au fost finalizate.

Am vazut demonstratia aviatica si am discutat cu pilotii despre capabilitatea Fabricii de Avioane Craiova de a asigura mentenanta avioanelor produse in Romania, un produs 100% romanesc si, de asemenea, de a moderniza aceste avioane si raspunsul a fost unul foarte bun. Prin asta demonstram ca la Avioane Craiova putem asigura mentenanta, putem sa asiguram servicii de calitate.

Am vazut hala care arata bine, putem sa aratam oricarui potential contractor in ce conditii putem asigura aceste servicii. Avem o fabrica functionala si trebuie sa continuam sa facem investitii, sa putem asigura modernizarea flotei pe care o avem, impreuna cu ceilalti contractori privati, si sa dezvoltam aceasta capabilitate foarte importanta pentru securitatea nationala, pentru industria aeronautica din Romania", a declarat ministrul Florin Spataru, la fabrica de Avioane din Craiova.

El a luat parte, vineri, la o prezentare in zbor a aeronavei IAR - 99.

Avioane Craiova (AVIO), companie aeronautica controlata de statul roman, are in derulare un contract in valoare de 275 milioane lei, fara TVA, cu Ministerul Apararii Nationale, pentru modernizarea a 10 aeronave IAR-99, care vor fi folosite pentru pregatirea pilotilor care vor zbura ulterior pe aparate F-16 Fighting Falcon. In acest moment, potrivit conducerii fabricii, 4 avioane sunt deja in fabrica si sunt in diferite stadii de lucru pentru modernizare.

Comments