Ministrul Educatiei a anuntat exact ce va discuta cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Ministrul Educatiei a anuntat exact ce va

Ministrul Educatiei a anuntat exact ce va discuta cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotrocen...

Sorin Cimpeanu revine cu acelasi scenariu avansat in ultimele zile, si anume: deschiderea prioritara in zonele cu rata de infectare mai scazuta, reluarea cursurilor pentru clasele primare si gradinite si/sau pentru elevii claselor terminale - a VIII-a si a XII-a.

,,Astazi vom pune laolalta realitatile din educatie si realitatile din sanatate. (...) Este extrem de importanta decizia deschiderii scolilor in semestrul doi dupa un anumit scenariu si am spus ca nu excludem niciunul dintre scenarii, nici deschiderea prioritara in zonele cu rata de infectare mai scazuta, nici deschiderea prioritara in scoli primare si gradinite, nici prioritatea acordata elevilor de clasa a VIII-a si a XII-a, nici orice alt scenariu sau combinatie intre acestea", a declarat, joi, Sorin Cimpeanu, la o televiziune de stiri.

Despre vaccinarea angajatilor din Educatie, ministrul spune ca abia maine, 15 ianuarie, la ora 16.00, va avea situatia celor dispusi sa se vaccineze. Potrivit datelor partiale, 50% dintre angajatii din invatamantul preuniversitar si 60% dintre cei din invatamantul universitar s-ar vaccina.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, de la ora 16.00, o sedinta de lucru pe tema vaccinarii si a deschiderii scolilor cu premierul Florin Citu si cu ministrii Educatiei, Sanatatii, precum si cu secretarul de stat Raed Arafat si cu directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Comments