Ministrul Finantelor: "Trebuie sa reducem deficitul in asa fel incat sa nu punem in pericol perspectivele redresarii economice"

Ministrul Finantelor "Trebuie sa reducem

Ministrul Finantelor: "Trebuie sa reducem deficitul in asa fel incat sa nu punem in pericol perspect...

"Trebuie sa reducem deficitul in asa fel incat sa nu punem in pericol perspectivele redresarii economice, prin urmare vom continua sprijinirea economiei si a sistemului de sanatate, care raman prioritare in aceste circumstante dificile", a transmis Nazare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor, oficialul roman a exprimat angajamentul Guvernului pentru implementarea tuturor planurilor de sprijinire a economiei si de reforma a sistemelor care necesita atentie, in contextul stabilitatii politice de care se bucura Romania dupa alegerile de anul trecut.

In ceea ce priveste Planul National de Redresare si Rezilienta, comisarul Paolo Gentiloni a mentionat ca este optimist fata de evolutia discutiilor privind propunerea de Plan din partea Romaniei si ca il considera o baza buna pentru discutiile programate in urmatoarele luni.

Comisarul european a subliniat ca forul european are disponibilitate pentru a acorda asistenta Romaniei, daca se considera necesar, precum si increderea intr-o buna cooperare.

Ministerul Finantelor aminteste faptul ca Romania va fi un beneficiar net al fondurilor structurale, tinand cont de faptul ca doar subventiile din cadrul Mecanismului de Redresare si Rezilienta (RRF) reprezinta aproximativ 6% din PIB-ul romanesc pentru 2019, iar o suma similara in imprumuturi este disponibila.

Convorbirea dintre cei doi oficiali face parte din seria de dialoguri pe care ministrul Finantelor a inceput-o cu oficialii europeni, in vederea consolidarii relatiilor pe care Romania le are cu Comisia Europeana.

Comments