Ministrul german al sanatatii: "La capatul acestei ierni dure din cauza pandemiei, dorinta de a ne vaccina va creste"

Ministrul german al sanatatii "La capatul

Ministrul german al sanatatii: "La capatul acestei ierni dure din cauza pandemiei, dorinta de a ne v...


Ministrul german al sanatatii, Jens Spahn, a anuntat achizitionarea planificata a cinci milioane de doze de vaccin, precizand ca se asteapta la o dorinta tot mai mare a oamenilor sa se vaccineze impotriva COVID-19, dupa ce va trece aceasta iarna ,,dura", anunta Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de HotNews.ro.


,,Sunt convins ca la capatul acestei ierni dure si dificile din cauza pandemiei, dorinta de a ne vaccina va creste", a afirmat ministrul Jens Spahn la Dessau.


Ministrul german al sanatatii a estimat ca un vaccin impotriva coronavirusului va fi disponibil cel tarziu la inceputul anului viitor.


,,Poate ca vaccinarea ar putea incepe totusi la sfarsitul acestui an", a mai adaugat ministrul german al sanatatii. Acum se lucreaza la construirea unor structuri necesare campaniei de vaccinare, fapt care se realizeaza in cooperare cu guvernul federal, statele federale si cu sectorul medical. ,,Vrem sa fim pregatiti", afirma ministrul.


Intr-un sondaj Forsa, publicat in urma cu aproape doua saptamani, 40% dintre cei intervievati au declarat ca vor sa fie vaccinati impotriva COVID-19 cat mai curand posibil. Jumatate dintre respondenti mai degraba ar mai astepta, iar 9% dintre cei chestionati refuza vaccinul.


Pentru a sprijini dezvoltarea capacitatilor de productie, guvernul federal plateste in avans 30 de milioane de euro din pretul de achizitie.


FOTO: Hepta


Comments