Ministrul Nelu Tataru intervine in scandalul infectarilor cu coronavirus de la CFR Cluj: ,,Se poate intampla"

Ministrul Nelu Tataru intervine in scandalul

Ministrul Nelu Tataru intervine in scandalul infectarilor cu coronavirus de la CFR Cluj: ,,Se poate...

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de catre CFR Cluj, rezultatele a 23 de persoane din club, care au fost confirmate initial ca purtatoare a virusului Sars-CoV-2, au fost "fals-pozitive".

Ministrul Nelu Tataru sustine ca acest lucru nu este exclus si recomanda retestarea la cateva zile.

,,Lucrandu-se in serie, exista si o probabilitate ca aceste teste sa fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test tine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umana care lucreaza. Daca reactivii nu au fost de o anumita calitate, putem sa ne asteptam la acest rezultat, mai ales ca erau la toate testele care s-au facut, fals pozitive, prima data si negative, a doua oara. Fiecare punct de lucru isi achizitioneaza, in functie de aparatul pe care il are, si reactivii, si testele", a declarat Nelu Tataru, la Digi24.

Intrebat daca nu i se pare ciudata situatia de la CFR Cluj, ministrul Tataru a raspuns: ,,Se poate intampla. Eu prefer, ca profesionist, sa judec un caz sau un rezultat intr-un context clinic si sa repet acel test de cate ori e nevoie. Un test la un pacient infectat, care luat in prima sau a doua zi poate fi negativ, dar daca il iau dupa doua, trei zile sau a cincea, a sasea zi, cat este perioada maxima de reflectie, sa fie pozitiv", a mai spus ministrul Tataru.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.

Comments