Ministrul Sanatatii, anunt despre Euthyrox: "Distribuitorii prefera sa mearga in tari unde sunt preturi mai mari"

Ministrul Sanatatii, anunt despre Euthyrox

Ministrul Sanatatii, anunt despre Euthyrox: "Distribuitorii prefera sa mearga in tari unde sunt pret...

,,Din informatiile noastre, pe care le avem in acest moment, sunt cantitatile necesare. Noi ramane sa verificam in farmacii, dar ramane sa verificam si distribuitorii. In conditiile in care unii opteaza pentru politica de pret, cresterea preturilor, in conditiile in care la noi platesc 7 lei si in alte tari platesc 12 euro, acei distribuitori prefera sa mearga in partea cealalta. Mai este si partea in care, sa spunem, de grija sau de temere, mai luam si mai facem si cate un depozit acasa", a declarat ministrul Sanatatii - Nelu Tataru.

,,Noi speram sa putem avea si cantitatea care ne trebuie. Din ce ne-a dat Merck si din ce ne-a dat informatii si Comisia de Endocrinologie, ne arata ca doar in luna aprilie a fost un deficit de productie cu 20%, restul apare ca intrand in Romania cam aceeasi cantitate, dar nu se regaseste in farmacii", a declarat Nelu Tataru.

Politica de pret este cea care face... Noi avem in acest moment autorizatia de import paralel, in care sa marim cantitatile, dar gandim si la o crestere a pretului, fiindca, din discutiile cu asociatiile de pacienti, vor chiar si la un pret mai ridicat, dar numai sa-l gaseasca", a mai adaugat ministrul, potrivit Agerpres.

Comments