Ministrul sanatatii avertizeaza: "Prelungirea starii de alerta este iminenta"

Ministrul sanatatii avertizeaza "Prelungirea

Ministrul sanatatii avertizeaza: "Prelungirea starii de alerta este iminenta"


Ministrul sanatatii, Nelu Tataru, a declarat luni seara, la B1 TV, ca prelungirea starii de alerta este iminenta dupa 15 iulie, tinand cont de faptul ca in ultima perioada numarul de imbolnaviri cu coronavirus a crescut semnificativ.


"In acest moment nu avem evolutie pentru o stare de urgenta. Noi suntem pregatiti pentru 14 zile sa avem o evolutie, poate un 700, cu alternanta, dar prelungirea unei stari de alerta e aproape iminenta. Suntem intr-o stare in care eram pregatiti de la 1 iulie pentru noi masuri de relaxare, dar nu mai e cazul. Masurile de relaxare depind de evolutie. Sunt niste reguli foarte simple", a declarat Nelu Tataru, la B1 TV.


Ministrul sanatatii a mentionat ca este posibila instalarea carantinei la nivel local, dar ca izolarea cazurilor noi sau a focarelor este mai importanta.


"La nivel local e posibila carantinarea unor anumite localitati, a unor anumite regiuni, dar in general e mecanismul izolarii de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie in izolare isi consuma boala cele doua saptamani, nemergand in mediul sau, nu face acea transmitere si se inchid focarele. Este o regula foarte simpla.


In momentul in care nu acceptam, mergem si facem acele distractii la mare, fara a pastra vreo regula de distantare, fara portul vreunei masti, e normal ca toti cei care se intorc de acolo in teritoriu sa constituie", a explicat Nelu Tataru, la postul B1 TV.



Comments