Ministrul Sanatatii, primul TURIST al tarii! Tupeu urias: romanii mor cu zilele in spitale, ce preocupari are Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii, primul TURIST al tarii

Ministrul Sanatatii, primul TURIST al tarii! Tupeu urias: romanii mor cu zilele in spitale, ce preoc...

Ministrul Sanatatii a bifat deplasari externe in tari precum Luxemburg, Cuba, Franta, Italia, Turcia, Belgia, Cehia si Israel. Cele mai multe plimbari au legatura cu Organizatia Mondiala a Sanatatii, organizatie careia ministerul condus de Rafila i-a oferit un contract de consultanta de 23 de milioane de euro. Intr-o solicitare facuta de jurnalistii Realitatea Plus, Ministerul Sanatatii a detaliat vizitele din afara tarii ale lui Rafila, insa a refuzat sa comunice costurile acestora si a invocat o Hotarare de Guvern care stabileste cadrul legal pentru ele.

"1000 de euro sunt doar banii de buzunar pentru dl Rafila, de protocol. Sumdele sunt mult mai mari pentru ca sunt 4 persoane care se deplaseaza mai multe zile. Intre zilele 21-24 mai el merge, atentie, din nou la o intalnire a OMS, cu care a colaborat foarte multi ani si la care i-a dat cadou un contract de consultanta de 21 de milioane de euro despre care dl Rafila n-a vorbit niciodata public", afirma Emanuel Ungureanu.

Cea mai rasunatoare vizita a lui Rafila a fost cea din Cuba. In octombrie 2022, Rafila, a stat o saptamana, pentru o conferinta cu ministrii sanatatii din Mozambic, Trinidad Tobago, Belize si Zimbabwe. Niciun alt ministru european nu a participat la acel eveniment. Atunci, Rafila a declarat ca aceasta a fost "o oportunitate de a gasi solutii pentru pacienti". Atunci, Ministerul Sanatatii a detaliat valoarea totala a costurilor de deplasare ale ministrului Alexandru Rafila in Cuba.

Pentru ministrul sanatatii, dar si pentru consilierul sau personal, cheltuielile s-au ridicat la peste 3.000 de euro. Acestea au fost sumele facute publice. Pe de alta parte, Ministerul a mai precizat la acel moment ca nu se cunosc costurile finale ale deplasarii.

Acum, ministrul Rafila se afla intr-o alta deplasare, de data aceasta la Geneva. In acelasi timp, in tara, medicii ameninta cu greva generala, iar rezidentii au protestat in fata Ministerului.

Rezidentii anunta ca vor iesi din nou in strada daca problemele nu sunt rezolvate.

Comments