Minoritatile nationale cred in refacerea coalitiei - Mesajul lui Varujan Pambuccian pentru echipa lui Florin Citu

Minoritatile nationale cred in refacerea

Minoritatile nationale cred in refacerea coalitiei - Mesajul lui Varujan Pambuccian pentru echipa lu...

Deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca spera sa se ajunga la o solutie fericita in urma negocierilor pentru formarea noului Cabinet, argumentand ca ar trebui sa conteze mult mai mult problemele reale decat persoanele sau gruparile. Pambuccian sustine ca este posibila refacerea coalitiei de guvernare.

,,Eu am insistat asupra necesitatii urgente de a aborda problemele reale, adica criza energetica, criza alimentara, care se prefigureaza si cresterea inflatiei si ca, in conditiile astea, toate lucrurile care tin de trecut, de neintelegeri, de tot felul de pozitii foarte colturoase si de chestiuni care sunt legate de persoane, palesc", a atras atentia Varujan Pambuccian, facand aluzie la pozitia PNL fata de discutiile cu USR, care a contribuit la caderea guvernului Citu.

,,Dar reconstruirea ei, de fapt, dar asta este un lucru dificil, nu e imposibil, dar dificil. Si asta nu are cum sa se intample intr-o singura iteratie. (...) Si sper sa ajungem, prin iteratii succesive, la o solutie fericita. Nu vreau sa ma gandesc cum ar arata lucrurile in cazul in care nu am ajunge la o asemenea solutie, pentru ca sunt un optimist incurabil", a concluzionat parlamentarul.

Pambuccian nu ar sustine insa ideea unui guvern minoritar, cu sprijin in Parlament.

"tinand cont de cum arata lumea reala, pentru ca tot timpul trebuie sa ne raportam la lumea reala din jurul nostru si la problemele reale pe care le au oamenii in momentul de fata, cred ca este o optiune mai putin fericita un guvern minoritar decat un guvern care sa aiba sprijin in Parlament - un sprijin predictibil si pe termen lung", a explicat mai deputatul.

Despre discutia cu Dacian Ciolos, deputatul a spus ca ,,a fost o iteratie necesara, si e normala, ca, pana la urma, toate lucrurile se fac prin iteratii. Sigur ca s-a discutat si despre trecut, ceea ce dupa parerea mea este absolut secundar, pentru ca acum ce conteaza este viitorul si mai ales ceea ce conteaza este viitorul imediat".

,,Nu a fost o discutie rea, pentru ca a fost intr-un ton foarte echilibrat, calm. Am asistat la multe intalniri de genul asta in viata mea si asta a fost chiar o intalnire relativ buna. Nu stiu daca va avea rezultate imediat, dar sper ca va avea rezultate pe termen mediu, pentru ca e important sa ne concentram putin si pe lucrurile care conteaza pentru oamenii din jurul nostru", a explicat deputatul minoritatilor nationale.

Comments