Miron Mitrea: Ciolos stie ca acest guvern nu are nicio sansa sa treaca. Face un gest de de imagine inteligent de asumare a raspunderii

Miron Mitrea Ciolos stie ca acest guvern nu

Miron Mitrea: Ciolos stie ca acest guvern nu are nicio sansa sa treaca. Face un gest de de imagine i...

"Sunt masuri de bun-simt. In politica exista o regula pe care prea putini politicieni o cunosc sau nu o cunosc la timp. Mai exact: o masura trebuie luata la vreme si trebuie sa fie suficient de consistenta ca sa produca efectele pe care le speri.

Daca nu luam masuri ferme, vom astepta sa vina luna decembrie si o vom lua de la capat, vine gerul... La primavara vom trece cu greu si cu multe decese valul 5. Aoi vine vara, ne vor spune unii ca totul e bine, apoi o luam iar de la capat.

Ei (USR - n.r.) au avut ministerul Sanatatii pana acum cateva saptamani. Mihaila a facut un lucru cotit, pe care multi nu il prea fac. Ea recunoaste nu in Bucuresti, ci intr-un interviu (in afara - n.r.) ca are o responsabilitate (legat de gestionarea pandemiei - n.r.).

Ciolos stie ca acest guvern nu are sanse sa treaca. Face un gest de imagine inteligent de asumara a responsabilitatii. El vine si spune ca cineva trebuie sa isi asume responsabilitate. A facut eforturi, inclusiv a construit un cabinet, a facut un program de guvernare, a construit masuri pentru a opri pandemia - dure, dar de bun simt. Niciodata nu poti opri asa ceva cu masuri de catifea.

Dupa ce politicienii au uitat sa comunice cu populatia, sa ii convinga, trecem la bata. In general, un politician ofera populatie doua alternative: morcovul si bata (...). Noi suntem in situatia unei majoritati de 70% nevaccinata pe care vrem sa o luam cu bata sa se vaccineze. Cred ca este usor gresit. Nu trebuie sa exageram. Stim ca nu ajungem acolo, de ce trebuie sa ii ingrijoram pe oameni", a afirmat Miron Mitrea, la Realitatea PLUS.

El a criticat campania Loteria vaccinarii, pe care a catalogat-o ca fiind "o tampenie": "Cum sa convingi pe cineva sa se vaccineze sau mori? Daca nu noi iti dam un banut... (...) Criza e una de iresponsabilitate in special a celor care au facut parte din puterea Executiva (...) si a populatiei".

Revenind la Ciolos, comentatorul politic a spus ca el a primit "o pedeapsa" de la Iohannis, prin nominalizarea sa ca premier desemnat, insa a facut, in acelasi timp, o miscare inteligenta, prin faptul ca isi asuma raspunderea: "El nu isi va depune mandatul. Va merge la vot in Parlament. Va pica, dar nu va pierde. Dupa caderea in Parlament probabil ca dl Citu va fi propus pe ideea ca parlamentarul roman va vota si un scaun sa nu plece acasa. Strategia ca Citu va fi nominalizat va trece pe considerentul parlamentarilor care isi doresc sa ramana pe scaune cu sume mari. Nu bag mana in foc, dar ar putea fi asa".

Cat despre lista de ministri propusa de USRPLUS, Mitrea a afirmat: "Faptul ca au avut bunul-simt sa il dea la o parte pe Voiculescu e de bun-simt. Ciolos a fost un prim-ministru slab, dar se pare ca e abil de cand a ajuns presedinte la USR. Nu cred ca nu avea si oameni mai buni decat cei pusi acolo, dar l-a lasat pe Ghinea, care este conectat, la Investitii. La fel si Stelian Ion, care ca si Ghinea, au fost oamenii de casa a lui Monica Macovei. Nu sunt omul de casa au USR. Au facut o lista ca sa impace pe cat mai multi".

Comments