MOMENTAN – Consens in noul Consiliu Judetean Maramures

MOMENTAN – Consens in noul Consiliu Judetean Maramures

MOMENTAN. Cu doar câteva puncte pe ordinea de zi, fără vociferări şi cu unanimitate. Aşa s-a desfăşurat cea de a două şedinţa a Consiliului judeţean Maramureş în formulă dată de alegerile din 5 iunie. După ce au validat fără să clipească mandatele liberalilor Gheorghe Mihai Bîrlea, respectiv Mircea Man, aleşii judeţeni au trecut la constituirea şi organizarea comisiilor de specialitate.

Preşedintele Gabriel Zetea a afirmat că după discuţii purtate cu liderii de grup, au fost modificate denumirile acestora. De asemenea au fost făcute propuneri în ceea ce priveşte componenţa acestora şi, în functie de culoarea politică, au fost atribuite şi funcţiile de preşedinte, respectiv vicepresedinte pentru fiecare comisie. Astfel comisiile de Buget finanţe, cea de turism tineret şi sport, respectiv juridică au revenit alinței PSD-UDMR.

PNL deţine şefia comisiilor pentru economie şi a celei pentru protecţia mediului, iar Coaliţia pentru Baia Mare are preşedinţi la comisiile pentru startegie si proiecte de dezvoltare, respectiv la comisia pentru sănătate. Potrivit negocierilor purtate, PMP va conduce doar comisia pentru Cultură.

Propunerile au fost aprobate cu unanimitate de voturi, aşa cum deatfel au trecut prin şedinţa de astăzi, 29 iunie, şi proiectele care au vizat desemnarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Menajere  Maramureş, în Adunarea Asociaţiei de Dezvoltare Intrecomunitară ADI Maramureş, dar şi în Consiliul de Administraţie al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord, structuri în care judeţul va fi reprezentat de preşedintele Gabriel Zetea, respectiv de cei doi vicepreşedinţi.

Nu în ultimul rând, (din nou) cu unanimitate de voturi şi fără întrebări suplimentare, consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Maramureşului pe 2016, cu 695 de mii lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului.

Comments