MONDIALUL DE TINERET Romania a castigat

MONDIALUL DE TINERET – Romania a castigat grupa si va juca in optimi cu Japonia

MONDIALUL DE TINERET România a remizat cu Germania în ultimul meci din grupa C a Mondialului de handbal feminin sub 20 de ani deși a condus cu cinci goluri la pauză, scor 18-13.
MONDIALUL DE TINERET După 29-29 contra germancelor, “tricolorele” au câștigat grupa și vor juca în optimile de finală contra Japoniei, a patra clasată din grupa D.

Campioane mondiale în Macedonia, în 2014, cu naționala sub 18 ani, Cristina Laszlo și Lorena Ostase au fost cele mai bune marcatoare ale echipei lui Ion Crăciun contra Germaniei, cu nouă, respectiv opt goluri înscrise.

România a câștigat fără emoții primele patru meciuri de la competiția din Rusia: 43-21 cu Kazahstan, 23-17 cu Argentina, 38-15 cu Egipt și 30-12 cu Spania.

Româncele vor înfrunta Japonia în optimile de finală luni 11 iulie și vor juca din nou pe 12, în sferturi, în cazul în care vor trece de nipone. Semifinalele sunt programate pe 14 iulie, iar finalele pe 15.

România are două medalii de aur și două de bronz în istorie la Mondialul feminin under 20. E singura națiune din lume, în afara Rusiei, care a cucerit mai mult de un titlu mondial la această categorie de vârstă.

Comments