Monica Anisie: Am solicitat CNATDCU evaluarea celor peste 800 de teze de doctorat de la Academia de Politie pentru a vedea daca sunt sau nu plagiate

Monica Anisie Am solicitat CNATDCU evaluarea

Monica Anisie: Am solicitat CNATDCU evaluarea celor peste 800 de teze de doctorat de la Academia de...

,,Am decis monitorizarea acestei Academii de Politie pentru a vedea ce se intampla in cadrul acestei institutii. Am solicitat Consiliului Consultativ, adica am solicitat CNATDCU, sa fie evaluate toate tezele de doctorat care au fost realizate la Academia de Politie, acele peste 800 de teze care au fost realizate in cadrul Academiei, pentru a vedea daca sunt sau nu sunt plagiate", a declarat, miercuri seara, ministrul Educatiei, la un post TV.

,,Vorbim in prima etapa de acele teze de doctorat ale cadrelor didactice de la Academie si dupa aceea treptat sa fie verificate. (...)

Trebuie sa se ia toate masurile legale care se impun. Adica, odata ce teza a fost considerata ca fiind plagiata, trebuie sa se ia si masura administrativa in sensul acesta. As vrea sa va spun ca in momentul in care am preluat mandatul de ministru nu am gasit ca sa lucreze de fapt aceste consilii si a trebuit sa operationalizez. Nu se intruneau, unele dintre ele nici macar nu mai aveau membrii desemnati. (...) Am operationalizat printre altele si Consiliul de Etica si Management Universitar si CNATDCU, tocmai pentru ca simteam nevoia sa realizam acest lucru, de a avea alaturi aceste consilii consultative pentru minister si a lua masuri legale care se impun in situatia in care se incalca etica academica", a mai declarat Anisie.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a semnat vineri, 23 octombrie, ordinele de retragere a acreditarilor celor doua scoli doctorale ale Academiei de Politie - cea de Drept si cea de Ordine Publica si Siguranta Nationala - la propunerea Consiliului de Etica si Management Universitar.

Citeste Ministerul Educatiei retrage acreditarea Scolii doctorale de la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza"

Este pentru prima oara cand un organism de control al Ministerului Educatiei - Consiliul de Etica si Management Universitar (CEMU) - propune retragerea acreditarii unor scoli doctorale, motivul fiind ,,incalcarea grava si in mod repetat a standardelor de calitate si etica profesionala".

Comments