Monica Anisie: Nu scoala afecteaza cresterea numarului de cazuri. Pericolul este dincolo de poarta scolii

Monica Anisie Nu scoala afecteaza cresterea

Monica Anisie: Nu scoala afecteaza cresterea numarului de cazuri. Pericolul este dincolo de poarta s...

,,S-au luat toate masurile de siguranta. Exista dezinfectanti, exista acea distanta fizica intre elevi, se poarta masca, profesorii sunt foarte atenti cu respectarea acestor reguli, deci nu scoala este cea care influenteaza in vreun fel cresterea numarului de imbolnaviri. Pericolul este dincolo de poarta scolii", a declarat ministrul Educatiei, miercuri seara, la un post TV.

,,Am facut apel la populatie sa respecte regulile de prevenire.Este important ca nu numai in clasa copilul sa poarte masca, sa respecte toate regulile, sa stea la distanta fata de colegi, ci si atunci cand paraseste scoala", a mai spus Anisie.

Despre cele aproape 4.000 de scoli inchise si in care se invata online, ministrul Educatiei a explicat ca ,,unele sunt inchise pentru ca rata a atins 3 la mia de locuitori, altele pentru ca au existat in scoala 3 imbolnaviri. Exista acest scenariu rosu , care este pentru 14 zile, nu s-au inchis definitiv.

In aceste 14 zile exista o reevaluare din partea Directiei de Sanatate Publica, impreuna cu Inspectoratul Scolar, se reanalizeaza in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta sau in cadrul Comitetului Municipiului Bucuresti si de la caz, la caz se va lua o decizie".

Potrivit ultimelor date anuntate de Ministerul Educatiei, 3.393 unitati de invatamant din tara isi desfasoara cursurile in Scenariul 3 (online), 4.959 - in Scenariul 2 (mixt) si 9.304 - in Scenariul 1, cu participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.

Comments