Motivul pentru care supermarketurile pun guma de mestecat si baterii la casele de marcat. Siretlicur...

Daca ati facut cumparaturi la un supermarket recent, ati observat probabil ca exista rafturi cu mici lucruri, cum ar fi baterii, guma de mestecat sau bomboane, amplasate strategic in zona casei de marcat. Aceasta nu este o coincidenta sau un accident, ci o strategie bine pusa la punct de cele mai multe magazine.

Amenajarea spatiului de vanzare in apropierea casei de marcat cu produse precum guma de mestecat si baterii nu este doar un truc simplu folosit de mai toate magazinele din lume. Acesta este de fapt o tactica bine gandita pentru a spori veniturile si a face fata competitiei acerbe de pe piata.

Astfel, amplasarea acestor produse in zona de la casa de marcat este o metoda strategica de a-i face pe cumparatori sa cheltuiasca in plus si, astfel, ajuta la cresterea afacerii.

Produsele precum guma de mestecat si baterii sunt adesea uitate sau neglijate de consumatori in timpul cumparaturilor. In consecinta, aceste obiecte sunt plasate strategic in apropierea caselor de marcat, oferind astfel o ultima oportunitate pentru clienti sa cumpere ceva in plus inainte de a parasi magazinul.

Romanii NU stiu ce mananca: fructele si legumele, tratate cu SUBSTANTE NOCIVE! Cum ajung produsele la raft

Este o tactica inteligenta, care este utilizata de multe magazine pentru a stimula vanzarile de produse mai mici si de a-si maximiza veniturile.

Acesta este doar unul dintre trucurile folosite de supermarketuri pentru a ne face sa cheltuim mai mult. De la cardurile de fidelizare pana la asezarea pe rafturi, de la lipsa ferestrelor catre exterior pana la schimbare pozitiei unor produse esentiale, supermarketurile folosesc toate strategiile de manipulare subliminala pentru a neface sa petrecem cat mai mult printre rafturi, sa cumpararam cat mai mult si sa revenim cat mai des.

1. Un haos bine aranjat

Supermarketurile doresc sa va plimbati prin tot magazinul, fiindca astfel este aproape sigur ca veti mai agata alte cateva produse pe care nu aveati de gand sa le luati cand ati intrat pe usa. De aceea, produse esentiale sunt imprastiate prin tot magazinul, nu toate la un loc.Cum sa evitati Faceti o lista cu tot ce aveti nevoie la inceputul magazinului si ramaneti la ea. Ai putea chiar sa-ti lasi cardul bancar acasa si sa aduci doar numerar, obligandu-te sa te tii de buget. Daca nu gasiti ceva, cereti ajutor unui membru al personalului.

2. Dimensiunea carucioarelor

Nu luati, din obisnuinta, cel mai mare carucior. Un cos mai mare starneste si nevoia de a cumpara mai mult, pentru a-l umple.Solutia este evidenta, luati un cos cat mai mic. Sau poate folositi o sacosa cu care ati venit de acasa, Daca folositi acelasi tip de sacosa tot timpul, este foarte probabil sa cumparati aceleasi produse.

3. Nu priviti doar in fata ochilor.

Una dintre cele mai des folosite metode de a ne face sa cumparam produse la un anumit pret este pozitionare lor pe raft la nivel ochilor. De ce? Pentru ca suntem obisnuiti sa luam ceea ce avem in fata ochilor, dar si pentru ca unor cumparatori, poate varstnici, le este greu sa se aplece, pentru a urmari preturile de pe rafturile inferioare, unde sunt oferte mai tentante.Cum sa evitati: Cauta pe rafturile de jos.

4. Schimbarea frecventa a afisajelor

Desi ar putea exista mai multe motive pentru ca un supermarket sa schimbe afisajele si aspectul, scopul final este acelasi; sa te plimbi cat mai des in cautarea unui produs.

5. Lipsa ferestrelor spre exterior

Este o strategie mai sublita de manipulare, prin amortirea percpetiei asupra scurgerii timpului petrecut in magazin. Pentru ca nu vedem daca s-a intunecat, de exemplu, sau ca s-a innorat si e pe cale sa inceapa ploaia, stam mai mult timp an in magazin. Evident, marile magazine vor gasi in permanenta noi cai de a-i face pe cleinta sa cumpere cat mai mult, la fel cum acestia vor cauta si sa se adapteze si, intr-un fel sau altul, sa profite.

Maghiarii vin in Romania sa faca cumparaturi. Cum arata dezastrul economic care ii determina pe vecini sa treaca granita si sa faca piata la noi

Comments