Mumia cu aspect nepamantesc care i-a speriat pe oamenii de stiinta

Mumia cu aspect nepamantesc care i-a speriat

Mumia cu aspect nepamantesc care i-a speriat pe oamenii de stiinta

mumia
mumia
mumia mumia

O creatura din secolul al XIX-lea, care a fost descoperita in Muzeul Buxton, din Anglia, da batai de cap oamenilor de stiinta. Mumia are forma unei sirene, insa originile ei nu s-au aflat inca.

Oamenii de stiinta au facut teste asupra acestei creaturi, care arata ca o sirena mumificata, pentru a-i descoperi originea, informeaza BBC News.

Sirena a fost descoperita de Anita Hollinshead, restaurator la Muzeul Buxton din Anglia. "Credem ca dateaza de la mijlocul secolului al XIX-lea. Mumia poate sa provina din Japonia sau din Orientul Indepartat. O multime de astfel de sirene au venit din aceasta zona si au fost facute de pescari, care le-au vandut ca niste sirene false", a spus Hollinshead.

Cercetatorii au descoperit ca parul misterioasei mumii de la Muzeul Buxton este uman. Echipa de la Universitatea Lincoln testeaza acum ADN-ul din coada sirenei, pentru a vedea de la ce peste ar putea provini.

Examinarile efectuate cu ajutorul razelor X au aratat ca trupul sirenei este construit pe o structura de lemn si de sarma.

Cercetatorii spera ca testele suplimentare, pe care le vor face, vor dezvalui si din ce este facuta pielea sirenei.

Articole recomandate

Comments