MUSCAT DE O CAPUSA Fotbalist de legenda,

MUSCAT DE O CAPUSA – Fotbalist de legenda, incapabil sa vorbeasca

MUŞCAT DE O CĂPUŞĂ Fostul mijlocaş ceh, Karel Poborsky, acum în vârstă de 44 de ani, a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost muşcat de o căpuşă.

MUŞCAT DE O CĂPUŞĂ Înţepătura insectei a fost depistată în barba lui Poborsky, care a suferit o infecţie puternică.

Presa din Cehia a relatat că cel mai selecţionat fotbalist din reprezentativa Boemiei, cu 118 de partide, a suferit o hemipareză facială şi îi este aproape imposibil să vorbească.

“Trebuia să sosească la un turneu de golf, dar şi-a cerut scuze că nu poate participa. Foarte repede s-a aflat şi faptul că are paralizată jumătate de față şi că e internat în spital. El se simte foarte rău”, a declarant unul dintre apropiaţii fostului fotbalist. Karel a câştigat cu Manchester United un titlu şi două Supercupe, două titluri şi o Cupă cu Sparta Praga şi un titlu cu Slavia Praga.

Căpușele sau ixodidele (Ixodida) sunt un ordin de acarieni ectoparaziți ai reptilelor, păsărilor și mamiferelor, cu mod de hrănire obligatoriu hematofag și intermitent, și cu o importanță deosebită din punct de vedere medical și veterinar.

Înțepătura căpușelor poate determina leziuni grave ale tegumentului, unele specii pot provoca paralizii, iar alte specii servesc ca vectori pentru diverse microorganisme transmițând tifosul, boala Lyme, febra recurentă etc. Ordinul ixodidelor cuprinde 896 de specii clasificate în trei familii.

sursa info

Comments